Beindult a pénzeső: Tóth Gabiék, Pataky Attila és Szijjártó Péter testvére is milliókat kaszált a Szerencsejáték Zrt. támogatásaiból

Úsznak a (köz)pénzben.

A Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó cége több mint félmilliárd forintnak megfelelő támogatást osztott ki az elmúlt két hónapban, amely összegek többnyire NER-közeli, már korábban is támogatott vállalkozásokhoz vándoroltak a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. nevű szponzorcég keretéből – írta a hvg.hu.

A dobogó tetején „természetesen” egy Tiborcz István-közeli magántőkealap áll, de 105 millió forint + áfát kapott a KOD Média Kft., amely most egyszerre kapott annyi pénzt a Szerencsejáték Zrt.-től, mint az elmúlt két évben összesen. A cég tulajdonosa a HGY Invest Kft., amely korábban azé a Krskó Tiboré volt, aki a Rogán Antal szomszédjaként ismertté vált Csetényi Csabával közösen nyert milliárdos állami pályázatokat. Május óta a cég viszont már az Orbán Viktor vejének köreihez köthető Jupiter 888 Magántőkealapé.

A versenyben második helyezést ért el 100 millió forint + áfás szponzorpénzzel a Symphonic Concert Management Kft., Havasi Balázs „zongoravirtuóz” cége, amelyet egyébként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyik alapítványa és

a Külgazdasági és Külügyminisztérium is támogatott adófizetői pénzekkel.

A támogatások további kiemelt kedvezményezettje a P.Management Kft., amely közel 79 millió + áfával a harmadik helyre került. A cég egyébként az Edda zenekar énekesének, Pataky Attilának az egyszemélyes vállalkozása.

A Tóth Gabi koncertjeit szervező cég, a Backstage Management Bt. 30 millió forint + áfát kapott. Tóthék vállalkozása amúgy tavaly is kapott szűk 35 millió forintot a Szerencsejáték-cégtől.

Évente legalább kétszer jut támogatásokhoz az állami cégtől a TRP Hungary Kft. is, amelynek tulajdonosai közt van Őry Tamás és a felesége, Szijjártó Sarolta,

aki Szijjártó Péter külgazdasági külügyminiszter testvére.

Ők most nettó 20 millió forinttal többet vihettek haza.

A Békemeneteket szervező „Civil” Összefogás Fórum (CÖF) nevű egyletet alapító Fricz Tamáshoz köthető Demokrácia és Politikai Kultúra Alapítvány 15 millió forintot kapott. Ugyanekkora összeg jutott a Network 360 Reklámügynökség Kft.-nek is, amely tavaly júliusig szintén Krskó Tibor érdekeltsége volt, majd Csetényi Csabáé lett.

Valódi Hírek