Eddig nem látott fordulat: Kemény vizsgálat indult a lombkoronasétányok ügyében

Szemet szúrtak a gyanús pénzosztások.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálja a lombkoronasétányok körüli gyanús pénzosztásokat – közölte Windisch László, az Országgyűlés legfőbb pénzügyi és gazdasági ellenőrző szervének az elnöke, a Költségvetési Tanács tagja a 24.hu Della című műsorában.

Korábban megírtuk, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálatot indított az üggyel kapcsolatban.

A műsorban több téma is szóba került. Windisch egyebek mellett megemlítette: nem lehet pontosan tudni, miért maradnak el a tervezettől ilyen mértékben a költségvetés adóbevételei. Ezzel kapcsolatban rámutatott, a fogyasztás visszaesésén túl felmerül, hogy a lassuló beruházási dinamika, valamint a gyengülő likviditási helyzet miatt a vállalkozásoknak égetően fontossá vált az áfa mielőbbi visszaigénylése.

Kifejtette: az Orbán-kormány az idei hiánycélt 5,2 százalékra emelte, ugyanakkor az ÁSZ elnöke hangsúlyozta, még ehhez is rendkívül feszített gazdálkodásra van szükség, akár csak a jövő évi 2,9 százalékos hiánycél teljesítéséhez.

Az adásban arról is szó volt, hogy

az Európai Parlament konkrét személyek vagyonosodásával kapcsolatban is kérdezte az Állami Számvevőszéket,

azonban Windisch László a nevekre vonatkozóan részleteket már nem árult el. Annyi viszont kiderült, hogy az ÁSZ két vizsgálatot is folytat az EU-s pénzek elosztásával kapcsolatban, ezek közül az egyik pedig éppen a nagy port kavart nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügye.

Valódi Hírek