Alig bukott le a kenőpénzzel Orbán polgármesterjelöltje, máris megdöbbentőt lépett Polt Péter

Érdekesen áll az ügy.

Megírtuk, hogy Lévai István Zoltán volt fideszes polgármesterjelölt 5 millió forint kenőpénzzel akarta lefizetni a Magyar Kétfarkú Kutya Párt „passzivistáját”, Aleva Mártát, hogy induljon a jövő évi önkormányzati választáson Szaniszló Sándor polgármester ellen. Lévai lemondott a választókerület éléről és kizárták a Fideszből.

Lévai később a közösségi oldalán magyarázkodott: mint írta, már tavasszal tudta, hogy a kutyapárt nem állít jelölteket a kerületben azért, hogy a DK-s Szaniszló maradhasson a polgármester. Elmondása szerint azért találkozott Alevával, hogy a két párt közötti együttműködésre világítson rá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ugyanakkor bűncselekmény hiányában elutasította, hogy nyomozzon Lévai ellen a megvesztegetést kapcsán – derült ki Polt Péter válaszából, amelyet Vadai Ágnes DK-s politikushoz intézett.

Vadai többek között arra volt kíváncsi:

„Az ügyészség az ügyben az Alaptörvényben és törvényekben leírt hivatali kötelességének megfelelően ex offició eljárva vizsgálja-e az esetlegesen megállapítható jogellenes cselekményeket és az esetleges törvénysértések vonatkozásában a konkrét büntetőjogi felelősséget?”

A legfőbb ügyész pénteken közölte, hogy az érintett ügyben a hatóság a feljelentést bűncselekmény hiányában elutasította.

Vadai emellett azzal a kérdéssel fordult Polthoz:

„Nem gondolja, hogy az írásbeli kérdéseim nélkül is dolgozniuk kellene végre?”

Erre azonban nem érkezett válasz.

Valódi Hírek