Ez kínos: Botrányos magyarázkodásba kezdett a vesztegetési botrányba belebukott fideszes politikus

Úgy véli, jogsértést nem követett el.

Megírtuk, hogy Lévai István Zoltán volt fideszes polgármesterjelölt ötmillió forint kenőpénzzel akarta lefizetni a Magyar Kétfarkú Kutya Párt „passzivistáját”, Aleva Mártát, hogy induljon a jövő évi önkormányzati választáson Szaniszló Sándor polgármester ellen. Lévai lemondott a választókerület éléről és kizárták a Fideszből.

Most Lévai egy szokatlan bejegyezést tett közzé Facebook-oldalán, amelyben azt próbálta megmagyarázni, „valójában” miért is cselekedett így. Azt állította, csak „a Demokratikus Koalíció és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kerületi »összejátszását« szerette volna lebuktatni”.

Lévai közösségi oldalán arról „tájékoztatott”, hogy már tavasszal tudni vélte, hogy a kutyapárt nem fog jelölteket állítani a kerületben azért, hogy a DK-s Szaniszló Sándor maradhasson a polgármester. Azt írta, azért találkozott Alevával, hogy a két párt közötti együttműködésre világítson rá. Állítása szerint „bebizonyosodott az összejátszás”.

„Aleva Márta azonban engem megtévesztve, előre megtervezetten, jogellenes módon beszélgetéseinkről képanyagot és beleegyezésem nélkül hangfelvételt készíttetett, amit megosztott a Valasz Online nevű portállal. Fontos körülmény, hogy Szaniszló Sándor kerületi polgármester saját bevallása szerint is tudott a lejáratásomra szervezett akcióról, ami bizonyítja azt, hogy a DK és az MKKP kapcsolatban van, egyeztet és feltételezhetően választási megállapodásra is törekszik”

– írta a fideszes politikus.

Hozzátette: vállalja a politikai felelősséget a hibájáért, ezért le is mondott. Ugyanakkor ennek ellenére jelezte, mivel közvetlenül választották meg, önkormányzati képviselői mandátumáról nem mond le. Közölte: azt egyéni jelöltként szerezte, a továbbiakban „függetlenként” fog a testületben működni.

„(…) Ugyan jogsértést nem követtem el,

de a történtek következményeinek ismeretében a hibámért a politikai felelősséget vállalom és nem kívánom a helyi közösséget ezzel az üggyel terhelni, ezért mind a 15. egyéni választókerületi elnökségi tisztségemről, mind Fidesz tagságomról lemondtam.

Tekintettel arra, hogy 2019-ben ötödik alkalommal választottak meg közvetlenül Kossuth Ferenc-telep és Belsőmajor telep önkormányzati képviselőjévé, ezért az irántuk érzett felelősség miatt

a továbbiakban mint egyénileg megválasztott önkormányzati képviselő fogok dolgozni”

– írta Lévai.

(Lévai István Zoltán/Facebook)

Valódi Hírek