Titkos hangfelvétel buktatta le a Fidesz-politikust: Választási csalással akarja ledarálni a DK-s polgármestert

A párt azonnali válaszokat követel.

A fideszes Lévai István Zoltán a XVIII. kerület DK-s polgármestere, Szaniszló Sándor ellen akar indulni jövőre, és ehhez minden nemtelen eszközt hajlandó bevetni – ez derül ki a Válasz Online ma reggeli leleplező cikkéből, amely bizonyítékot szolgáltat arról, miképp próbálja a kormánypárt aláásni a választás tisztaságát.

A lapot a Kutyapárt egyik aktvistája, Aleva Márta kereste meg azzal, hogy megpróbálták lefizetni őt a Fidesz politikusa. Állítása szerint felhívta őt Lévai, és ötmillió forintos anyagi támogatást ígért neki abban az esetben, ha elindul ő is a polgármesteri címért a kerületben.

Lévai célja ezzel természetesen az ellenzéki szavazatok megosztása lenne,

hisz maga is tisztában azzal, hogy a szavazatok megosztásával lenne csak esélye a nyerésre Szaniszlóval szemben. Azzal viszont nem számolt, hogy a kutyapártos csupán azért találkozott vele kétszer is, hogy a korábbi, hasonló fideszes próbálkozások után ezúttal bizonyítható is legyen ez a háttérmutyi-próbálkozás.

Így most már fotó és hangfelvétel is van a Fidesz gátlástalan módszereiről.

A DK szerint ez a próbálkozás választási csalás gyanúját veti fel. Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője online sajtótájékoztatóján azonnali válaszokat követel a Fidesztől:

  • Hány helyen fizették le, vagy próbálták lefizetni ellenzéki pártok politikusait azért, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon megtévesszék és megosszák az ellenzéki szavazókat?
  • Honnan szerezte a Fidesz a megvesztegetéshez a pénzt, és mennyit szánnak választási csalásokra a 2024-es önkormányzati választásokon?

Ha bebizonyosodik, hogy a Fidesz választási csalásra készül Budapest XVIII. kerületében, azzal egyértelművé válik, hogy erre készül az egész országban

– vonta le a logikus következtetést Barkóczi, aki szerint meg kell találni és le kell leplezni azokat az embereket, akik pénzért, vagy elvtelen haszonszerzés céljából rontják az ellenzék győzelmi esélyeit.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek