FRISS: Novák Katalin bejelentette, ki lesz a sztárvendég az újabb fideszes banzájon (+fotó)

Megerősítette.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök lesz a Budapesti Demográfiai Csúcs egyik főelőadója – jelentette be a köztársasági elnök kedden a Facebook-oldalán.

Novák Katalin bejegyzésben megköszönte Giorgia Meloninak, hogy elfogadta a meghívását, és felszólal a szeptember 14. és 16. között ötödik alkalommal megrendezett Budapesti Demográfiai Csúcson, Magyarország egyik legnagyobb nemzetközi konferenciáján.

„Giorgia Meloni a Budapesti Demográfiai Csúcs egyik főelőadója

Köszönöm Giorgia Meloninak, hogy elfogadta a meghívásomat, és felszólal a szeptember 14–16. között ötödik alkalommal megrendezett Budapesti Demográfiai Csúcson, Magyarország egyik legnagyobb nemzetközi konferenciáján”

– írta bejegyzésében Novák Katalin.

Mint a hvg.hu írta, idén is közpénzmilliárdokat pumpál a kormányzat a Budapesti Demográfiai Fórumra, amelynek rendezvényszervezési és kommunikációs faladatait egy NER-közeli üzetember cégei nyerték el. A pályázaton a Lounge Event Kft. (korábban Moonlight Event Kft.) és a Visual Europe Zrt. alkotta konzorcium nyert, mind a két cég ahhoz a Balásy Gyulához tartozik, aki tavaly közel tízmilliárd forint osztalékot vett ki a kormány reklámkampányait szervező cégeiből. A marketingszakembert a 444.hu is meginterjúvolta a közelmúltban.

A Demográfia Fórum szervezéséről szóló megbízás keretösszege nettó 3 milliárd 837,9 millió forint, áfával együtt 4 milliárd 874,1 millió forint. Ennek 30 százaléka, nettó 1 milliárd 151,3 millió forint úgynevezett opciós összeg, a fennmaradó 70 százalékot viszont biztosan lehívja a megrendelő Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt. A rendezvényt 2015 óta kétévente rendezik meg a fővárosban.

 

Valódi Hírek