Hatalmas meglepetés: Orbán Ráhel cimborája fontos feladatot kapott az egyik állami cégnél

Ahol mellesleg már korábban is szorgoskodott.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) stratégiai marketingért felelős egykori igazgatójának cégét bízták meg a Kisfaludy Turisztikai Program által támogatott projektek turisztikai hasznosságának vizsgálatával.

A Bluehorn Consulting Kft. így óránként több mint 28 ezer forintért végezheti a megbízást– szúrta ki a 24.hu a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. friss beszámolójában.

A cég mellesleg Berényi Vince Andrásé: az üzletember együtt járt egyetemre Orbán Ráhellel. Berényi 2018-ban került az MTÜ-höz, ahol évekig stratégiai marketingért felelős igazgatóként tevékenykedett.

A Bluehorn Consultingot 2 éve alapította: a cég főtevékenysége a szaktanácsadás, amellyel a kezdetektől nyereséget könyvelhetett el. A vállalat a tavalyi évet több mint 22 millió forintnyi profittal zárta.

A miniszterelnök lánya és Berényi mellesleg a jelek szerint évek óta barátságot ápolnak egymással: egy 2018-as hangfelvétel és néhány fotó is egy baráti találkozójuk emlékét őrzik. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy

Orbán Ráhel cimborái közül nem Berényi az első, aki pozíciót kapott

az MTÜ-nél. A miniszterelnök lányának barátnője, Bata-Jakab Zsófia például 2022-ben az ügynökség egyik vezérigazgató-helyettesi székébe ülhetett bele.

A hírportál mellesleg kereste Berényit: többek között arra voltak kíváncsiak, nem tartja-e az üzletember visszásnak, hogy az MTÜ korábbi vezetőjeként jelenleg az ügynökség alá tartozó Kisfaludy-program projektjeit vizsgálja. Berényi egyelőre nem adott választ a felmerült kérdésre.

Valódi Hírek