Ütött az óra: Pesty László borított a Fidesz-maffia piszkos módszereiről – itt a bizonyíték

Előkerült egy levél.

Egy bíróság elé állított, B. E. nevű férfi jelentkezett elsőként a Budapesti Tiszta Kezek kampányába, a levél tartalmát pedig Pesty László filmrendező nyilvánosságra is hozta. Pesty ugyanakkor jelezte: a levél tartalmát nem ellenőrizte. Ugyanakkor az Index arról írt, a levélből részletesen kiderül, milyen eszközökkel lehetetleníthették el a céget.

Mint ismert, a kormányközeli dokumentumfilmes még a tusványosi fideszes parádén beszélt a „Lölő-jelenségről”, amely szavai szerint azt jelenti, hogy „a kirakatban lopnak, csalnak, zsarolnak, ez pedig árt a magyar konzervativizmusnak”.

Pesty később Mészáros Lőrinc mellett megemlítette Szíjj László üzletember nevét is, de Rákay Philip „producer” is a látókörébe került. Nyomatékosította, az ellenzék ne használja a „NER-lovag” kifejezést, mert azok – a kormánypárti rendező szerint – nem lovagok, hanem „orkok” (!). Közölte: „a NER régen 2,5 millió embert jelentett,

ma már csak egy tucat orkot”.

Majd G. Fodor Gábor és Orbán Balázs is reagált Pesty állításaira, azt mondták, ez az egész csak egy „színjáték”.

Szíjj László az Indexnek adott interjújában az őt ért vádakkal kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Rágalmakra és vádaskodásra nem szeretnék reagálni, a korábban elmondottak a tények. Ezzel kapcsolatban most nem szeretnék további részletet megosztani a nyilvánossággal.”

Pesty László ígéretet tett arra, hogy olasz minta alapján elindítja a Budapesti Tiszta Kezek kezdeményezést, amelynek keretében több korrupciós botrányt is megoszt majd a nyilvánossággal. Ígért bizonyítékokat is, amelyekről azt mondta, „csak egy gombnyomás” előhívni ezeket.

Pesty pénteken közölt egyik közösségi oldalán egy levelet, amely a Budapesti Tiszta Kezek oldalára érkezett. Az ügynek pedig köze van ahhoz, hogy a NAV Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai megjelentek kedden Kerekegyházán egy élelmiszeripari cégcsoport telephelyén, ahol iratokat gyűjtöttek össze, számítógépeket foglaltak le, IT-mentéseket végeztek, átkutatták a raktárakat, irodákat, valamint

őrizetbe vették a cégcsoport tulajdonosát, B. E.-t.

A vádirat szerint B. E. a felelős azért, hogy a 7 milliárd forint költségvetési támogatást elnyelő beruházás, amelyben egy 32 futballpályányi területen fekvő, 16 épületből álló élelmiszer-feldolgozót kellett volna működőképes állapotra felépíteni, meghiúsult. A feldolgozóprojektbe a Piarista Rend Magyar Tartománya is betársult vagyonával – írták.

B. E. ezekkel kapcsolatban közölte, három évet letartóztatásban töltött, ám „az Úristen minden tekintetben megóvta”, így augusztusban szabadulhatott.

„A munkamódszerük a következő: a kiválasztott gazdasági erőteret NAV- és mindenféle egyéb hatósági vizsgálatokkal legyengítették,

majd a lejáratott és legyengített erőtér tulajdonosát, ügyvezetőjét börtönbe tették,

lehetőleg minél több társával együtt, maga a gyanúsítás egy kitalált, kreált, fiktív költségvetési csalás gyanúja, ugyanis korunk kulákjai a költségvetési csalók, majd a megfélemlített erőtér embereit a börtön általi kényszervallatással, különböző ügyészi egyezségek révén rávették a legbensőbb információk átadására, és így megtalálták azon »huncutságokat«, amelyek valós bűncselekmények, és ezen valós bűncselekmények révén vádat emelve, utólagosan legalizálásra kerül az egész eljárás, a vagyonelvétel pedig a törvényesség látszatát kapja, mert menet közben vagy kicsi pénzért tulajdonosváltás történik, vagy a felszámolás útján kerül új tulajdonosához a cég vagy cégcsoport. És ebben az esetben a gyanúsítás és a vádemelés közös halmazzal gyakorlatilag nem bír, mivel megtalálják a tőkeszegény magyar vállalkozók füle mögött minden esetben azt a több-kevesebb vajat, amely valós bűncselekményként, már a bíróságokon is pönalizálhatóvá válik”

– áll a Pesty László által közölt levélben.

Valódi Hírek