Betelt a pohár Hajdúszoboszlón: Súlyos döntést hozott a város – ettől a plafonon lesz a kormány

Már hatályba is lépett a helyi rendelet.

Szigorított a munkásszállók építéséhez kapcsolódó szabályokon a hajdúszoboszlói önkormányzat – derült ki az ATV Híradó friss riportjából.

Arról már beszámoltunk, hogy a település polgármestere korábban kérte: ne alakítsák át munkásszállóvá a panziókat. Czeglédi Gyula júliusban közösségi oldalán azt írta: minden követ megmozgat, hogy megakadályozza a munkásszállók létrejöttét a városban. Hangsúlyozta, hogy a helyiek nyugalmát és biztonságát tartja szem előtt.

A friss értesülések szerint Hajdúszoboszlón csütörtökön döntöttek, pénteken pedig már hatályba is lépett a helyi rendelet, amellyel

a település önkormányzata korlátozni próbálja a munkásszállók építését és üzemeltetését.

„A város területén egy nagyon szűk gazdasági terület kivételével munkásszálló nem építhető, valamint kereskedelmi szálláshely nem minősíthető át munkásszállóvá. Ez volt az első előterjesztés – A második előterjesztésünkben pedig megerősítettük a polgárőrséget”

– mondta Jónás Kálmán önkormányzati képviselő a híradónak.

Morvai Gábor, a település jegyzője hozzátette: nem az a kérdés, hogy az elszállásolt vendég honnan érkezik. Mint mondta:

„Itt nekünk azt kell vizsgálnunk, hogy egy adott ingatlannak a rendeltetése a jogszabály módosítása következtében nem módosítható például munkásszállóra. Tehát nincs arra lehetőség, hogy a rendeletben meghatározott övezeten kívül – ez a városnak a jelentős részére igaz – úgy módosítsanak egy rendeltetést, hogy a jövőben munkásszállóként.”

Valódi Hírek