Arató Gergely: Az árnyékkormány mindenkit vár a szakmai háttércsapatába

Már lehet jelentkezni a műhelycsoportokba.

Az elmúlt évben több mint 1000 szakértő közreműködésével, civil szervezetek bevonásával, valamint rengeteg rendezvénnyel Dobrev Klára árnyékkormánya elkészítette a szakmai programjuk vitairatait – fogalmazott Arató Gergely szombati online sajtótájékoztatóján.

A kormányprogramért felelős árnyékminiszter hangsúlyozta: most kezdődik a program társadalmi vitája. Megjegyezte, akkor lesz az árnyékkormány programja az egész ország programja, ha minél többen részt vesznek a megalkotásában.

A következő hónapokban országjárás kezdődik: 13 helyszínen, személyesen Dobrev Klára és árnyékminiszterei ismertetik a vitairatokat – mondta Arató, majd hozzátette: a következő hetekben a Demokratikus Koalíció utcai standjainál is meg lehet osztani a véleményeket az árnyékkormány programjáról.

Mindemellett lehetőséget nyitnak arra, hogy az árnyékkormány mögött működő műhelycsoportokba bárki jelentkezhessen – emelte ki a politikus.

Mint mondta, ezeknek a műhelycsoportoknak a keretében mód lesz arra, hogy bárki elmondhassa a véleményét az egyes szakmai területek problémáiról, valamint az érdeklődők megoszthatják meglátásukat arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne jobbá tenni az országot – részletezte az árnyékminiszter.

Hangsúlyozta:

a műhelycsoportokba a dobrevklaraarnyekkormany.hu weboldalon lehet jelentkezni.

Arató megosztotta: mindenki véleményére kíváncsiak, hiszen sok kérdésre kell választ kapniuk, sok problémát kell megoldaniuk, így várják a jelentkezőket.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek