Repkedtek a milliárdok az éjjel: Orbánék óriási összegeket pakoltak át a bukszáikból

Nem apró pénzekről döntöttek.

Több, mint 38 milliárd forint átcsoportosításáról döntött csütörtökön az Orbán-kormány – derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Varga Mihály pénzügyminiszternek azonnal intézkednie kell: közel 34 milliárd forintot a rendkívüli kormányzati intézkedések központi tartalékából kell átirányítania többek között a közlekedési közszolgáltatások működésének biztosítására.

Emellett a Nagy Márton vezette Gazdaságfejlesztési Minisztériumnak is jutott pár milliárd, de az agrártárca, valamint Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodája sem maradt ki a jóból – utóbbi kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokra kapott több mint 3 milliárd forintot. Sőt, a szóban forgó tárca

még 600 milliót kapott kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra.

Mindemellett a Magyar Közlönyből az is kiderült, hogy a Belügyminisztériumtól közel 881 millió forintot vettek el – az összeg eredetileg köznevelési célokra ment volna el, ám úgy látták, a Miniszterelnökségen van rá szükség a nemzetiségi szakmai támogatásokra.

Orbán Viktorék továbbá megcsapolták a Honvédelmi Minisztérium kasszáját, de Pénzügyminisztériumnak is búcsút kellett venni pár milliótól. Végül a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. is több mint 1 milliárd forinttal gazdagodott az átcsoportosításoknak hála.

Valódi Hírek