Orbánék nagyon serénykednek valamin: A nyugdíjakról döntenek a szerdára összecsődített miniszterek

A pénzügyminisztere több részletet is elárult.

Orbán Viktor és politikusai szerdán is Magyarország függetlenségének megőrzésén serénykedtek. A miniszterelnök közösségi oldalán számolt be a nap eseményeiről. Mint írta:

„Nem hagyjuk, hogy visszalökjenek minket a Gyurcsány-korszakba!”

Hogy ki és hogyan, az rejtély maradt, ám Orbánék előszeretettel rántják elő ezt a kártyát, ha bármi negatív dolog történik az országban – feltéve, ha épp nem Brüsszel a felelős mindenért is.

(Orbán Viktor/Facebook)

Varga Mihály kissé közlékenyebb volt: a pénzügyminiszter a Facebookon arról írt, hogy a szerdai kormányülésen többek között novemberi nyugdíjemelés és más gazdasági kérdések is terítékre kerül.

(Varga Mihály/Facebook)

A nyugdíjemelési korrekció régóta foglalkoztatja a lakosságot: Farkas András nyugdíjszakértő szerint mértéke legfeljebb 3,6 százalékos lesz majd. Ő ugyanakkor korábban már kifejtette: nyugdíjprémiumra feltehetőleg nem számíthatnak majd a jogosultak.

Mindenesetre a kormányülés részleteire nem kell sokat várni: az ülést követő napon, azaz csütörtökönként Gulyás Gergelyék ugyanis rendre kormányinfó keretében számolnak be a legfontosabb döntésekről.

Valódi Hírek