Kiakadtak az utasok: Órákig vesztegeltek egy vasútállomáson, miután a MÁV nem pótolta egy kiesett járatát

Rengeteget kellett várniuk az utazóknak.

Hétfőn elgázolt egy vadat, ezért csak Zircig közlekedett a Veszprémből Győrbe 5 óra 5 perckor induló személyvonat. A kiesett járat pótlásáról azonban a MÁV nem gondoskodott, így körülbelül nyolcvan ember nem tudott eljutni időben a munkahelyére. Az utasok csak a következő, Veszprémből 7 óra 35 perckor induló vonattal utazhattak tovább Győr felé – hívta fel a figyelmet a kisalföld.hu.

Bödecs Barnabás, a Bakonyvasút Szövetség elnöke a portálnak elmondta: érthetetlen számukra, hogy amikor kiderült, a vonat Zircről nem tud tovább menni,

miért nem gondoskodtak a pótlásáról.

Hozzátette: akár egy vonatpótló busz rendelése, akár egy másik vonat szerelvényének igénybevétele vagy későbbi indítása is megoldás lehetett volna a problémára.

Panaszlevelükben kiemelték: a tájékoztatás is rossz volt, mert a problémát csak fokozta, hogy még csak nem is a 75 perccel később közlekedő vonatot kínálták az utazóközönségnek, hanem

a lemondott járatot követően Veszprémből két és fél órával később indulót.

„Ez nem a budapesti előváros, ahol 15–30 percen belül másik vonat áll az utasok rendelkezésére. A vonat pótlás nélküli lemondása az érintetteknek arra a napra meghiúsította, hogy elfogadható időben beérjenek munkahelyükre és az oktatási intézményekbe”

– mondta a szervezet elnöke.

Az üggyel kapcsolatban a MÁV azt közölte: a motorvonat oly mértékben sérült, hogy a helyszínen nem lehetett megjavítani, ezért csak Zircig tudta folytatni az útját. Pótlására nem állt rendelkezésre tartalékszerelvény, pótlóbuszt pedig nem tudtak biztosítani. Azok az utasok, akik nem vették igénybe a Volánbusz Zircről Győr felé induló menetrend szerinti járatait, legkésőbb a 8 óra 18-kor Győrbe elindult vonattal utazhattak tovább. Az utasoktól elnézést kértek.

Valódi Hírek