Hatalmas meglepetés: A bíróság megtiltotta az Orbán-kormánynak, hogy lenyúlja Budapest pénzét

A Fővárosi Önkormányzat javára döntöttek.

„A Fővárosi Ítélőtábla mai végzésével azonnali jogvédelem keretében

megtiltotta az államnak, hogy Budapest számlájáról több pénzt emeljen le, mint amit forrásként biztosít a városnak”

– közölte szerdán Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

Májusban mi is megírtuk, hogy Budapest mellett Budaörs önkormányzata is bírósághoz fordult, mert szerintük jogsértő, hogy a kormány több adót akar beszedni az önkormányzatoktól, mint amennyi pénzt biztosít számukra a közfeladataik ellátására.

„A gazdasági válság idején sem szűnő kormányzati sarcpolitikával szembeni kiállással, a budapesti túlélőcsomag intézkedéseivel, valamint takarékos gazdálkodással a kormányzati ellenszélben is megőriztük a város működőképességét, és nem mondunk le a fejlesztéséről sem”

– hangsúlyozta a főpolgármester, aki szerint ez az ítélet biztosítja számukra a működési feltételeket.

Karácsony teljes bejegyzését változatlan formában közöljük:

„Érvényt szereztünk a budapestiek akaratának,

a bíróság azonnali jogvédelmet adott Budapestnek a kormányzattal szemben.

A Budapest-ellenes kormányzati sarcpolitika igazságtalan és káros. Most már arról is bírósági papírunk van, hogy nagyobb sérelmet okoz a közérdeknek, mint amekkora előnyt a kormányzat remél tőle. A Fővárosi Ítélőtábla mai végzésével azonnali jogvédelem keretében megtiltotta az államnak, hogy Budapest számlájáról több pénzt emeljen le, mint amit forrásként biztosít a városnak.

Érvényesítettük hát a bíróságon a budapestiek érdekét, örömmel tölt el, hogy Magyarország, ha nyomokban is, de mégiscsak jogállamot tartalmaz. Érvényt szereztünk a Budapesti Lakógyűlésen szavazó budapesti polgárok akaratának is, amely szerint a város igazságtalan sarcot ne fizessen a kormánynak. Hát, akkor

mostantól elvenni sem tudnak többet a központi költségvetés javára, mint amit kapunk onnan.

A gazdasági válság idején sem szűnő kormányzati sarcpolitikával szembeni kiállással, a budapesti túlélőcsomag intézkedéseivel, valamint takarékos gazdálkodással a kormányzati ellenszélben is megőriztük a város működőképességét, és nem mondunk le a fejlesztéséről sem.

Elmondtuk már sokszor: ez a kormány

az elmúlt években több mint 220 milliárd forintot vett el Budapesttől,

több sarcot kell befizetnie a az államnak, mint amennyi támogatást kap, vagyis Budapest finanszírozza a kormányt, és ez tarthatatlan.

A bírósági végzés az azonnali jogvédelem elrendeléséről azon alapul, hogy a kormányzati elvonás a közérdek súlyos sérelmével jár. Erre mondtuk: a kormányzati sarcpolitika Budapest-ellenes politika, Érvényt szereztünk a budapestiek akaratának, a bíróság azonnali jogvédelmet adott Budapestnek a kormányzattal szemben

Megvédjük Budapestet!”

Az eredeti írást itt lehet megnézni:

Valódi Hírek