Hátborzongató: Gázmaszkban, tömeggyilkosságra felkészülten várta a rendőröket az esztergomi robbantó

Biztosra ment.

A robbantó szándéka kétséget kizáróan az intézkedő rendőrök életének kioltására irányult

– közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleményben az MTI-vel a nagy erőkkel, szakértők és tűzvizsgáló szaktanácsadó bevonásával végzett, több napig tartó bűnügyi szemle eredményét ismertve.

Az ügyészség közlése szerint a szemle megállapította, hogy az elkövető egy 38 méter hosszú alagutat épített magának a házból kiindulva, amely a robbanás ellenére épségben maradt.

Az eddig beszerzett adatok szerint az elkövető olyan, Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlanban, amely szobahőmérsékletű levegőn illékonnyá válik, és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas. Az elkövető a rendőrségi akció idején a vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta – nem kizárhatóan szándékosan a nagyobb robbanás érdekében felborította –, majd a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett.

A rendelkezésre álló adatok alapján az is megállapítható, hogy a férfi gázmaszkot viselt a házban, amelyet csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt. A férfi, aki

korábban előre leírta a közösségi oldalán, hogy mit fog csinálni, a gázmaszkot a robbanáskor is viselte.

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben.

A szerda este történt esztergomi robbantásban egy rendőr életét vesztette, nyolc rendőr és három tűzoltó megsérült.

Valódi Hírek