Fotóval: Novák Katalin találkozott a világ leggazdagabb emberével – itt vannak a részletek

Meglepő fordulat.

Novák Katalin köztársasági elnök a nyugati világot érintő demográfiai válságról és lehetséges megoldásairól is tárgyalt a Tesla alapító-vezérigazgatójával, Elon Muskkal az autógyártó közelmúltban átadott központjában, Austinban.

Az üzletember egyik kisfiával fogadta a magyar államfőt, akivel négyszemközti megbeszélést folytatott.

„Elon Musk végül nem tudott eljönni a Budapesti Demográfiai Csúcsra. Most pótoljuk a találkozót”

– közölte hivatalos Facebook-oldalán Novák Katalin.

Az államfő a találkozó első perceiben kifejtette, hogy a klímaváltozás megoldandó problémája mellett a demográfiai válságra kevesebb figyelem vetül.

Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója a közmédiának elmondta: a magyar államfő egyesült államokbeli látogatásának egyik kiemelt célja, hogy olyanokkal találkozzon, „akik szövetségesek a népesedési problémák megoldását célzó lépésekhez”.

„Ebbe a sorba illeszkedik a megbeszélés Elon Muskkal, valamint korábban Texas állam kormányzójával, Greg Abott-tal és a Greg Gianfortéval, Montana állam kormányzójával tartott találkozó”

– mondta a kommunikációs igazgató.

A köztársasági elnök hivatalos látogatása kedden Utah állam fővárosában zárul, ahol Novák Katalin Spencer Cox kormányzóval szintén egyeztet a demográfiai kérdésekről is.

Elon Musk a közelmúltban többször fejtette ki véleményét a világ előtt álló népesedési kihívásokkal kapcsolatban és úgy fogalmazott:

a demográfiai hanyatlás súlyosabb probléma, mint a klímaválság.

A világ leggazdagabb embere, többi között a Tesla autógyár és a SpaceX űripari vállalkozás tulajdonosa a közelmúltban a világ több másik állami vezetőjével is találkozott, köztük Emmanuel Macron francia elnökkel és Georgia Meloni olasz miniszterelnökkel.

Megírtuk, hogy miután Elon Musk követőinek ajánlotta Tucker Carlsonnak Orbán Viktorral készült interjúját, Novák Katalin
úgy döntött, meghívja őt is is a szeptemberi demográfiai csúcsra, Budapestre. Novák Katalin azt írta neki, hogy szeretettel várják a

„családpárti erők legnagyobb nemzetközi találkozóján,

ahol számos államfő, miniszterelnök és influencer részvételével még többet megtudhat a magyar családtámogatási rendszerről”.

(Novák Katalin/Facebook / MTI)

Valódi Hírek