Most érkezett: Biztonsági őrök verték meg a Republic zenekar egyik tagját a koncert után

Az ügyben közleményt adtak ki.

Munkavégzés közben támadták meg a népszerű Republic együttes technikusát a Csallóközi Vásáron péntek este – írta a Blikk. A rendezvénynek helyt adó Dunaszerdahely önkormányzata mélységes sajnálatát fejezte ki az incidens miatt, valamint hangsúlyozták: teljes mértékben elhatárolódnak a történtekről.

A szemtanúk arról számoltak be, hogy a vásár biztonsági szolgálatának egy vagy több embere támadta meg a zenekar technikusát. Egyikük azt mondta, az eset a koncert után történt, amikor a technikus a zenekar felszerelését pakolta volna le a színpadról. A férfira a backstage-ben támadtak rá biztonságiak. Ekkor a TNT zenekar kezdte volna meg koncertjét, azonban az események miatt félbeszakították.

A város Facebook-oldalán közleményben reagált a történtekre. Azt közölték, a biztonsági szolgálat beismerte a felelősségét az eset után. A megvert technikust a mentők a helyszínen látták el, a zenekar menedzsere azt mondta,

kórházba is került.

„KÖZLEMÉNY

2023. szeptember 22. napján a REPUBLIC zenekar technikusát munkavégzés közben,

számunkra érthetetlen módon, tettlegesen bántalmazták.

A Dunaszerdahelyi Önkormányzat és a 41. Csallóközi Vásár szervező csapata ezúton teljes mértékben elhatárolódik a péntek este történtektől és mélységes sajnálatunkat fejezzük ki az esettel kapcsolatban.

Kijelentjük, hogy

határozottan elítéljük az erőszak bármely formáját,

egyben felháborítónak tartjuk a biztonsági szolgálat megnyilvánulását, akik az esetet követően beismerték felelősségüket.

Munkatársainkkal minden szükséges támogatást megadunk az atrocitás elszenvedőjének, egyben reméljük, hogy a zenekar, a város és a szervezőbizottság között eddig kialakult jó kapcsolatot ez az ügy nem fogja befolyásolni.

Tisztelettel,
Dunaszerdahely Város Önkormányzata és a Csallóközi Vásár szervezői”

– írták Dunaszerdahely város közösségi oldalán.


(Dunaszerdahely város/Facebook)

Valódi Hírek