Újabb felkavaró részletek derültek ki az esztergomi robbantásról – azonosították a merénylőt

Egy körözés alatt álló férfi okozott szándékos gázrobbantást.

Megírtuk, hogy szerda este robbanás történt Esztergomban egy családi háznál. Az épülethez a rendőrök is kivonultak, a robbantás során egy rendőr meghalt intézkedés közben, a robbantó is életét vesztette.

Az eddigi információk szerint egy zavarodott férfi egész nap robbantással fenyegetőzött, végül a cselekményt este ténylegesen végrehajtotta. A Magyar Nemzet értesülései szerint Pintér Sándor belügyminiszter este fél kilenc után érkezett meg a támadás helyszínére. Orbán Viktor este fél tízkor szólalt meg először az esettel kapcsolatban. A miniszterelnök a Facebook-oldalán szűkszavúan üzent a baleset érintettjeinek.

„Őszinte részvétem a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának. A sebesülteknek jobbulást kívánok”

írta a kormányfő.

Az történtekkel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség közleményt adott ki, amelyben összefoglalták, mit lehet tudni a szerda esti robbantásról. A TEK egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert az elkövető nem volt együttműködő, a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. Kiderült az is, hogy

a férfi körözés alatt állt.

Az információk szerint a férfi szándékos gázrobbanást idézett elő, miután a TEK munkatársai bejutottak az épületbe. A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük.

A merénylő szintén meghalt a robbanásban.

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy

rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak – közölték.

Az ügyről részletesebb tájékoztatást várhatóan pénteken ad majd az ügyészség, addig a sajtó és közvélemény türelmét kérik.

(ügyészség.hu nyomán)

Valódi Hírek