Csak órák kérdése: Kezdődik Orbánék esztergomi banzája – luxusszállodában tanácskozik a Fidesz-frakció

Nem bízták a véletlenre a helyszínt.

Megírtuk, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői kihelyezett frakcióülést tartanak szerdán és csütörtökön Esztergomban.

A frakcióülés hírét Kocsi Máté osztotta meg korábban a közösségi oldalán. A Fidesz frakcióvezetőjének posztjából annyi kiderült, hogy várhatóan szó lesz az „elhibázott brüsszeli szankciókról”, a gazdasági visszaesésről, emellett pedig a genderpropaganda és a migráció kérdése sem maradhat ki – szokásos módon – a sorból.

A találkozónak a Mol-vezér Hernádi Zsolt érdekeltségébe tartozó Grand Hotel Esztergom biztosít helyszínt: a képviselők szerda délután érkeznek a négycsillagos szállodába, ahol az esti órákban tartja meg zártkörű eligazítását Orbán Viktor.

A hasonló rendezvényeknél rendre igyekeznek távol tartani a kíváncsi szemeket: az esztergomi hotelnál például lehetőségük lesz a politikusoknak egyenesen a mélygarázsba hajtani, hogy aztán az épületen belül közelítsék meg szobáikat.

Mellesleg a szomszédban lévő Portobello Hotel is teltházas a frakcióülés időtartama alatt – ez a szálloda szintén Hernádi érdekeltségébe tartozik, és már korábban is megszálltak ott a Fidesz-közeli vendégek.

A Grand Hotel Esztergom üzemeltetője a Solva Property Kft., amely összesen 3,2 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatás kapott a beruházásra – a szállodát végül 2021 nyarán adták át.

Hernádi a megnyitón úgy fogalmazott: piaci alapon nem lenne nyereséges a luxusszálloda, így normális, hogy állami támogatást kaptak a beruházáshoz.

(via Telex /Nyugati Fény)

Valódi Hírek