FRISS: Elfoglalták a Margit hidat a tüntetők, folyamatosan duzzad a demonstráló tömeg (+videó)

Cikkünk frissül.

Elkezdődött az Egységes Diákfront és az ADOM Diákmozgalom által szervezett Érted megyünk – Demokrácia Napi Tüntetés címen meghirdetett demonstrációja. A tüntetők péntek délután fél 5 előtt kezdtek gyülekezni az Elvis Presley parkban.

„Érted megyünk!

Érted, akinek végleg el kellett köszönnöd kedvenc tanárodtól,

Érted, akinek a tanítás mellett 3 munkahelyen kell dolgozni ahhoz, hogy meg tudj élni,

Érted, akinek végig kell nézni, hogy a gyereked elhagyja ezt az országot,

Érted, akinek nincs esélye hozzáférni alapfokú oktatáshoz,

Érted, akinek az unokájának nem lett végül jobb, mint neked volt régen.

Érted?”

– írták a szervezők az esemény Facebook-oldalán.

Az oktatás helyzete miatt tüntetők a tervek szerint a Margit hídon át vonulnak majd a Kossuth térig, ahova várhatóan 18:15 körül érkeznek. Itt elhangzanak majd a beszédek, utána pedig a tüntetők csatlakozni fognak a Fridays For Future klímatüntetéséhez, majd a Lánchídon keresztül vonulnak tovább.

Sajtóhírek szerint az eseményen részt vesz majd a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is, amely Facebook-oldalán azt írta:

„A szakszervezet mindent meg tud szervezni, de helyetted nem tud tüntetni és sztrájkolni. Ezért kell ma is kijönnöd, mert erőt csak együtt tudunk felmutatni.”

A tüntetők néhány sávot már fél hat előtt elfoglaltak, így megbénult a 9-es busz forgalma. A vonuló tüntetők száma egyre csak nő, a tömeg a menet közben a jól ismert „Mocskos Fidesz! Mocskos Fidesz” rigmus skandálásába kezdett.

A Mérce közösségi oldalán élőben tudósít az eseményekről:

(Mérce/Facebook)

Valódi Hírek