Dobrev Klára: Le kell számolni a kizárólag a multik érdekeit kiszolgáló politikával!

Az árnyékkormány vezetője szerint a magyar dolgozók érdekeit soha nem szabad felülírni.

Elfogadhatatlan a magyar kormány multikat kiszolgáló politikája, hiszen olyan adókedvezményeket kapnak az Orbán- kormánytól, amelyeket magyar cégek még csak hírből sem ismernek – hívta fel a figyelmet Dobrev Klára Facebook-oldalán közölt bejegyzésében.

Az árnyékkormány vezetője kiemelte: a külföldi cégek mindeközben extraprofitra tesznek szert a gyenge forint, az olcsó magyar munkaerő vagy épp az unión kívüli vendégmunkások miatt. Dobrev Klára szerint véget kell vetni annak a mentalitásnak, hogy a külföldi nagytőke többet ér egy kormány szemében, mint a saját, dolgozó állampolgárai.

Az árnyék-miniszterelnök bejegyzését változtatások nélkül alább idézzük:

„Le kell számolni a csak a multikat kiszolgáló politikával!

Annak apropóján, hogy a minap németországi, baden-württembergi újságírókkal vettem részt egy háttérbeszélgetésen, arról beszéltem, mennyire elfogadhatatlan a magyar kormány multikat kiszolgáló politikája.

Baden-württembergi gyárak, mint például a Mercedes vagy a Bosch, olyan adókedvezményeket kapnak az Orbán- kormánytól, amelyeket

magyar cégek még csak hírből sem ismernek.

Közben extra profitra tesznek szert a gyenge forint, az olcsó magyar munkaerő vagy épp az unión kívüli vendégmunkások miatt.

Az újságíróknak is elmondtam, hogy

ez nagyon nincs így rendben.

Elvárjuk ezektől a cégektől, hogy tartsák be azokat a munkajogi, környezetvédelmi és etikai szabályokat, amelyek Németországban érvényesek. Végre legyen mindenki számára egyértelmű, a magyarok sem érnek kevesebbet a németeknél.

És még valamit világossá kell tenni. A német gyáraknak felelősségük van abban is, mit használnak a gyártás során.

Vagyis elfogadhatatlan, ha olyan gyáraktól szereznek be alkatrészeket vagy akkumulátorokat, ahol a munkajogi, környezetvédelmi és etikai normák nem megfelelőek.

Az árnyékkormánnyal egy olyan alternatíván dolgozunk, amelyben

a magyar dolgozók érdekeit sosem írhatja felül a multik kiszolgálása.

Elég abból a mentalitásból, hogy a külföldi nagytőke többet ér egy kormány szemében, mint a saját, dolgozó állampolgárai. Az ország gazdasági ereje ugyanis a magyar emberekben van. És mi ezért fogjuk őket megfizetni a hatalmaskodó óriáscégekkel szemben.”

(Dobrev Klára/Facebook)

Valódi Hírek