Árnyékkormány: Azonnal helyre kell állítani az iskolatejprogramot, visszavonni a bosszútörvényt és megemelni a pedagógusok bérét!

Pénteken demonstrációra készülnek a fővárosban az oktatás kivéreztetése miatt.

Egyszerre zúdít megszorításokat az Orbán-kormány a diákok és a tanárok nyakába – fogalmazott Barkóczi Balázs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A tanulók ugyanis heti két alkalommal nem kapnak iskolatejet – az oktatási árnyékminiszter hangsúlyozta, ez rengeteg nehéz körülmények között élő gyermeknek jelenti az reggeli étkezés alapját.

Emellett a pedagógusokat egy ócska hazugsággal verte át a kormány: béremelés helyett pár ezer forintos, bármikor visszavonható bérpótlék-emeléssel „szúrták ki a szemüket„. Az összeget mellesleg egészében felemészti az orbáni infláció – mutatott rá a politikus.

Az árnyékkormány szerint azonnal helyre kell állítani az iskolatejprogramot, és vissza kell vonni a pedagógusokat megfélemlítő, kizsákmányoló bosszútörvényt.

Továbbá

azonnal legalább 50 százalékkal meg kell emelni a pedagógusok bérét,

valamint tisztességes munkakörülményeket és igazságos előmeneteli rendszert kell kialakítani. Csak így állítható meg a pedagógusok tömeges pályaelhagyása – emelte ki Barkóczi.

Hozzátette: amíg Orbán Viktor marad, addig folytatódik a közoktatás széthullása. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány azonban felkészült arra, hogy kormányváltás után megemelje a pedagógusok bérét, visszaállítsa a pedagógusi pálya becsületét, valamint letörje az orbáni inflációt, hogy végre a fizetések és a nyugdíjak emelkedjenek az árak helyett – összegezte az oktatási belügyminiszter.

Mint mondta, pénteken a DK-sok a Margit híd budai hídfőnél 16:30-től együtt tüntetnek a pedagógusokkal és a diákokkal a státusztörvény ellen.

„Az oktatás közös ügyünk, ezért várunk mindenkit!”

– fűzte hozzá.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek