Borkai elképesztő vallomása: Reménykedett a visszaútban, de hirtelen rádöbbent valamire

Hamarosan ringbe száll a városvezetői címért.

„Legyünk őszinték: engem visszasírnak a győriek”

– mondta Borkai Zsolt a 24.hu-nak adott friss interjújában.

A jachtos orgiába belebukott egykori győri polgármester idén eldöntötte: a következő választásokon ringbe száll a városvezetői pozícióért, mivel elmondása szerint folyamatosan negatív dolgokat hall arról, hogy mi folyik a településen.

Ismételte utódja, Dézsi Csaba András szavait, miszerint ez egy mocskos kampány lesz, ennek a jelei pedig véleménye szerint már jól láthatók. A jelenlegi városvezetésről úgy nyilatkozott, hogy a szakemberek hiánya vezetett sokszor problémákhoz.

Mint mondta, a győri sportéletben bíznak benne, így egy lökést kapott az érintettektől, és úgy érzi: talán a közéletben is van keresnivalója. Kívülállóként azt tapasztalta, hogy Győrnek elfogyott a pénze – emlékeztetett, hogy 14 milliárdot hagyott a város kasszájában, amely gyorsan eltűnt. Úgy látja, a legnagyobb baj az energiaválság helytelen kezelése volt.

Saját bevallása szerint nem tud olyan nyomást elképzelni, amelynek hatására visszalépne, a negatív kritikák is erősebbé teszik.

„Igen, tudom, hogy bármi történhet velem, a mai világban ezt nem lehet kizárni. Akár úgy, hogy kreálnak valamit ellenem. De nem ezen gondolkodom, hanem megyek előre. Ahogy mondani szokták: gyáva népnek nincs hazája”

– fogalmazott Borkai. Megjegyezte: rengeteg megaláztatást érte őt és a családját, jelen helyzetben azonban tartozik annyival a szeretteinek és Győrnek, hogy odaáll és végigcsinálja.

„Lesz, ami lesz”

– összegezte. A hivatali visszaéléssel vádolt győri rendőrkapitánnyal kapcsolatban felmerült, hogy a nyomozás az Audi-földekkel kapcsolatos botránnyal lehet kapcsolatban, ez Borkai hivatali idejére tehető.

„Elképzelhető, hogy ön vagy a környezetében lévő emberek ellen is nyomozást indítanak? Szólhat arról ez az ügy, hogy önön fogást találjanak?”

– merült fel a kérdés, amelyre Borkai úgy reagált:

„Ha már kérdezi, szeretném bevallani, hogy a Kennedy-gyilkosságért és az Északi Áramlat felrobbantásáért is én felelek, hiszen még búvárkodni is tudok, közben pedig hangosan pislogok. Ennél többet nem tudok mondani.

Ez annyira abszurd, hogy csak humorral lehet kezelni.

Tudom, hogy ebben a kampányban, amit ellenem indítottak, mindenért én vagyok és leszek a felelős.”

Elárulta, a botrány óta többször akart beszélni Orbán Viktorral, de többszöri próbálkozásra sem kapott időpontot. Borkai ugyanis tisztázni akarta az indulási szándékát, mivel 13 évig a Fidesz politikusaként tevékenykedett. Mellesleg

saját bevallása szerint egy időben remélte, hogy van visszaút Orbánékhoz.

„De aztán rájöttem, hogy ami mocskot rám zúdítottak akkor, az a Fideszre is rázúdulna, hogyha helyreállítanánk a kapcsolatot.

Ezért inkább magamra hagytak,

így legfeljebb engem és a családomat lehetett mocskolni”

– fogalmazott az egykori polgármester.

Mint mondta, annak idején nem állt ki a sajtó elé, megkérték, hogy ne nyilatkozzon, a Partizánnak azonban nemrég adott egy friss interjút, ahol az ügyet az érzelmi oldaláról is megközelítették.

„Így még egyszer átéltem, ami nem volt jó, de bizonyos szempontból meg olyan volt, mintha pszichológusnál lettem volna. Ki tudtam beszélni magamból, még ha tudtam is, hogy a végén meghalok”

– vélekedett Borkai.

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/09/05/mi-tortenik-borkai-zsolttal-sirnia-kellett-ezert-szunetet-kert-az-interju-kozben-video

Valódi Hírek