A DK nekiszegezte a kérdést Pintéréknek: Hány embercsempészt fognak még kiengedni a börtönből?

1385-öt már kiszabadítottak.

Hatalmas hátraarcot hajtott végre az Orbán-kormány azóta, hogy óriásplakátokon hirdette: ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket és nem veheted el a magyarok munkáját. Az Orbán-kormány ugyanis éppen külföldi vendégmunkások ezreit engedi Magyarországra, ráadásul idén augusztusig már összesen 1385 külföldi embercsempészt engedett szabadon a magyar börtönökből – idézte fel a hétfőn nyilvánosságra került adatokat a DK sajtótájékoztatóján Mustó Géza árnyék-belügyminiszter.

A politikus közölte, az árnyékkormány megbízásából a Demokratikus Koalíció írásbeli kérdésben követel válaszokat Pintér Sándor belügyminisztertől:

még hány embercsempészt, hány bűnözőt akarnak szabadon engedni?

Nem félnek attól, hogy ezek az embercsempészek veszélyes bűnözőket és terroristákat hoznak be Magyarországra? Nem félnek attól, hogy az elítélt embercsempészek tömeges elengedése miatt felfüggesztik Magyarország schengeni tagságát, vagyis megszűnik a magyarok szabad utazása az Európai Unióban?

– kérdezte Mustó.

Az embercsempészek tömeges szabadon engedésével az Orbán-kormány súlyos és veszélyes lépést tett. Nem véletlen, hogy Ausztria már bevezette a határellenőrzést a magyar határon. Nem véletlen, hogy az Egyesült Államok szigorította a magyarok beutazását – szögezte le a DK politikusa.

Amíg az Orbán-kormány marad, Magyarország nem lesz biztonságban. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány meg fogja védeni Magyarországot az embercsempészektől és vissza fogja szerezni hazánk nemzetközi megbecsülését!”

– hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Mustó Géza.

Valódi Hírek