Vérfagyasztó bejelentést tett a háborúról egy orosz tábornok – erre készülnek Putyinék

Ukrajna „csak a kezdet” – jelentette ki.

Különös kijelentést tett Andrej Mordvicsev tábornok, Vlagyimir Putyin egyik legfőbb katonai vezetője a Rosszija 1 állami televíziós csatornán: a vezérezredes ugyanis azt hangoztatta, hogy az ukrajnai háború csak egy „köztes lépés” az orosz tervekben. A tábornok Vlagyimir Szolovjevvel, a hírhedt propagandistával folytatott beszélgetése során fejtette ki dermesztő nézeteit – írta a Euronews.

„Az ukrajnai háború csak egy »köztes lépést« jelent az orosz tervekben”

– állította Andrej Mordvicsev tábornok a Kreml propagandaműsorában.

A tábornok közölte: az ukrajnai háború csak egy nagyobb hadművelet egyik fejezete, „csak a kezdet” – fogalmazott. Mordvicsev szerint nincs értelme konkrét dátumokat mondani a háborús műveletekre.

„Szerintem a háború még sokáig fog eltartani”

– mondta.

Szolovjovnak azon felvetésére, miszerint Ukrajna csak egy köztes lépés-e, Mordvicsev egyértelműen rögzítette:

„igen, pontosan”.

Putyin elnök szeptember elején léptette elő vezérezredessé Mordvicsevet – közölte az Institute for the Study of War (ISW). Ebben a szerepkörben pedig végleg leválthatja Alekszandr Lapin tábornokot a központi katonai körzet parancsnokaként. Az ukrán titkosszolgálat egyebek mellett azzal vádolja Mordicsevet, hogy ő adta ki a parancsot a déli Mariupol város elfoglalására, és ezzel

háborús bűnöket követett el.

Mint megírtuk, a hétvégén váratlanul Kijevbe érkezett a japán külügyminiszter. Hajasi Josimasza azért tett látogatást Ukrajnában, hogy támogatásáról biztosítsa az országot az Oroszországgal vívott háborúban.

Valódi Hírek