Valami készül? Váratlan vendég érkezett Kijevbe – ezért kell sürgősen találkoznia Zelenszkij emberével

Eközben az ukrán ellentámadás sikeresen halad tovább.

Ahogy szeptember 1-jén írtuk, áttörték az orosz fő védelmi vonalat az ukrán haderők: Volodimir Zelenszkij ejtőernyősei a Vebove falu szélén lévő sáncolt orosz állások túloldalán harcolnak, emellett elérték a közeli Robotyne falu védelmi vonalát is.

Oroszország drónokkal irányított nehéztüzérséggel szállt szembe az ukrán haderővel, ám az ellentámadás délen Ukrajna részéről az értesülések szerint sikeresen halad tovább. Így Vlagyimir Putyin arra kényszerült, hogy a térségbe vezényelje legjobb csapatait.

Oroszország a 76. gárdista hadosztályát a zaporizzsjai frontra küldte – írta a blikk.hu szombaton megjegyezve, hogy a kiválóan képzett katonáknak egy újabb orosz offenzívát kellett volna végrehajtaniuk északkeleten, ám az ukrán ellentámadás miatt jelenleg délen harcolnak.

Az átvezénylésre reagált Ukrajna:

a „Repülő koponyák” nevű különleges egység kamikaze drónokat mozgósított

– ezekkel az eszközökkel támadják az újonnan érkezetteket Vebovéban.

Mindeközben

a hétvégén váratlanul Kijevbe érkezett a japán külügyminiszter.

Hajasi Josimasza azért kelt útra, hogy kifejezze támogatását Ukrajnának az Oroszországgal vívott háborúban.

A politikus szombaton találkozik Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel, hogy tájékoztassa őt az Ukrajna gazdasági újjáépítését elősegítő, hónapokon belül megrendezendő japán konferencia terveiről – írta a hvg.hu.

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/09/05/mi-folyik-itt-dramai-lepesre-keszul-putyin-ez-gyokeres-fordulatot-jelentene-a-haboruban

Valódi Hírek