Ismert nemzetközi cégre törte rá az ajtót a kormány: Rajtaütés volt a budapesti irodájukban

Hónapok óta éleződött a konfliktus.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a Booking nem utalta el több szállásadónak a szerződésben vállalt összeget, ezért a Fidesz felszólította a holland céget, hogy fizessenek.

Az index.hu megtudta, hogy kedden és szerdán a „Gazdasági Versenyhivatal (GVH) munkatársai rajtaütésszerű helyszíni vizsgálatot tartottak a Booking.com magyarországi központjában az online szállásfoglalás piacán tapasztalt anomáliák ügyében”.

„A gyorsított ágazati vizsgálatok során a GVH a versenytörvény felhatalmazása alapján – bírói engedéllyel – helyszíni kutatást (rajtaütést) is tarthat. Ez a hatékony és gyors beavatkozást lehetővé tevő eszköz azt támogatja, hogy a GVH a piaci zavarok feltárásához és kezeléséhez szükséges információkat összegyűjtse” – közölte a lappal a GVH.

A vizsgálat elkészítésére a versenyhatóságnak 30 napja van, de ezt szükség esetén legfeljebb kétszer 30 nappal meghosszabbíthatja.

A GVH azt vizsgálja, hogy sérült-e a piaci verseny a szálláshely-szolgáltatás és az online szálláshelyfoglalás területén.

„A GVH-hoz érkező piaci információk alapján az elmúlt időszakban számos hazai szállásadó üzletmenetében komoly fennakadást okozott, hogy a Booking.com olyan szerződéses feltételeket alkalmazott, illetve üzleti gyakorlatot folytatott velük szemben, amelyet más szállásadó partnerekkel szemben nem” – írta a lap.

Arról nem nyilatkozott a versenyhivatal, hogy milyen büntetésre számíthat a holland cég, amennyiben bebizonyosodnának a vádak.

Valódi Hírek