Micsoda meglepetés! Matolcsy megszólalt Mészáros Lőrincék 27 milliárdos luxusjachtjáról, válaszában nincsen hála

Nocsak!

„Sor került-e a már az Euroleasing Zrt. prudenciális ellenőrzésére azon időszak vonatkozásában, amikor a pénzügyi cég megvásárolta a Rose d’Or elnevezésű luxusjachtot?”

– ezt a kérdést tette fel írásban Tompos Márton momentumos képviselő Matolcsy Györgynek.

A jegybank elnöke válaszában emlékeztetett rá, hogy az Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly augusztustól — helyszíni ellenőrzést is magába foglaló — csoportszintű, átfogó vizsgálatot folytatott le az MBH Csoportnál, Mészáros Lőrinc szuperbankjánál.

Matolcsy válaszában megerősítette, hogy a szuperjachtot egy olyan, Mészároshoz köthető cég szerezte meg, amely a tavalyi üzleti évben

1,6 milliárd forintos veszteséget halmozott fel, jogszabálysértéseket követett el.

A jegybank elnöke jelezte folyamatosan figyelemmel kísérik a pénzügyi szervezetek működését, de az egyedi ügyletekkel kapcsolatban az MNB a titokvédelmi szabályok alapján nem adhat tájékoztatást.

Mészárost és Várkonyi Andreát augusztus elején fotózták le a Rose d’Or nevű, 62 méteres szuperjachton. A „nemzet arany rózsája” 27 milliárd forintba, azaz 27 ezer millió forintba kerül.

Egyébként már a NER-ben is szemet szúrt a gázszerelőék rongyrázása. Gulyás Gergely azt üzente nekik: „kisebb hajó, nagyobb szerénység”.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek