Torkig lettek a Fidesz-szavazók az ormótlan rongyrázással – Ezért szólt be Mészáros luxusjachtjára Gulyás?

Kitört a pánik a Fideszben.

Emlékezetes, hogy váratlanul éles váltás következett be a napokban a kormány kommunikációjában Orbán Viktor strómanját illetően.

Mint ismert: a közpénzből gennyesre gazdagodott, analfabéta Mészáros Lőrincet és aranyásó feleségét a napokban egy 27 milliárd forintos luxusjachton fotózták le.

Az ügy kapcsán Gulyás Gergely, a kormány szócsöve az RTL Klubnak úgy nyilatkozott:

„Jelenlegi helyzetben mindenkitől nagyobb szerénységet várnék, és fontos, hogy senki se gondolja azt, hogy nem részese a nemzeti közösségnek, amely hihetetlen nehézségekkel szembesül”,

továbbá hozzátette:

„kisebb hajó, nagyobb szerénység”

– ezt várja Mészárostól.

.

A fordulat azért is érdekes, mert akig pár hete Gulyás az ősfideszes Pesty László tusványosi kiborulására reagálva nem akarta érteni, miről beszél a dokumentumfilmes, amikor a Lölő-jelenségre panaszkodik.

Nem sokkal később egy keresztény fiataloknak szervezett táborban egy diák hasonló urizálós kifakadására azzal tromfolt: inkább az a baj, hogy nincs 30-40 Mészáros Lőrinc az országban.

A Fidesz működési logikáját ismerve a hvg.hu azt valószínűsíti, hogy a napokban érkezhetett egy olyan

belső közvélemény-kutatás,

amely azt mérte, hogy a fideszes holdudvar hivalkodó luxusa miatt már a Fidesz-szavazók kezdhetnek elpártolni a Orbánékól, ezért kellett az eddig tabunak számító Mészáros Lőrincnek is nekimenni egy olyan üzenettel, amivel eltávolítják, leválasztják magukról az oligarchát.

Orbán Viktor azt érzékeli az elmúlt időszak történéseiből (Pesty-ügy, tábori felszólalás), hogy a fideszes oldalon is elégedetlenség ütötte fel a fejét, és az ormótlan rongyrázás erodálni kezdte a Fideszen belüli összetartó erőt.

Kapcsolódó cikkünk:

Nem várt helyről kapott méretes gyomrost Mészáros: Gulyás Gergely ízekre szedte a luxusjachtos túrája miatt (+videó)

.

Valódi Hírek