Soha nem lesz már vége? Szijjártó 600 milliárd forintos, gigantikus akkumulátorgyárat jelentett be Nyíregyházára

Ez lesz a második ilyen üzem a szabolcsi megyeszékhelyen.

„Az elektromos autóipari átállás határozza meg a következő évtizedek gazdasági folyamatait”

– fogalmazott Szijjártó Péter a Facebookon. A külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy a Sunwoda betelepül Magyarországra.

„Az elektromos akkumulátorgyártásban kínai és koreai vállalatok viszik a prímet, akik sorra építik Európában a gyáraikat. A Sunwoda a világ legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó vállalatai közé tartozik, amely stratégiai döntést hozott az európai piacra történő belépésről, és

első európai gyárát Magyarországon, Nyíregyházán építi fel”

– jelentette be a miniszter.

Hozzátette: a vállalat több mint 3000 embert fog foglalkoztatni, a beruházás értéke megközelíti a 600 milliárd forintot.

Szijjártó szerint ez a beruházás is a garanciáját jelenti annak, hogy a magyar gazdaság a rendkívül nehéz körülmények dacára is növekedési pályán tud maradni és hamarosan, rövid időn belül a második helyen fog állni a világon az elektromos akkumulátorok gyártása tekintetében.

Szijjártóék egyébként az elmúlt egy évben folyamatosan jelentették be az akkumulátorgyár-beruházásokat: Debrecenben kapásból kettő akkumulátorgyár épül, de például Monoron, Ácson is zajlanak beruházások. Bátonyterenyén már működik egy akkumulátorgyár, amelynek működését a kormányhivatalnak kellett felfüggesztenie, olyan súlyos szabálytalanságokat találtak. Alsózsolcán pedig például akkumulátor-újrahasznosító üzem létesítéséről döntöttek, amelynek következtében súlyos indulatok törtek ki.

(Szijjártó Péter/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek