Megtiltották a bátonyterenyei akkumulátorfeldolgozó üzem működését

Határozatlan ideig.

Határozatlan ideig felfüggesztette az akkumulátorfeldolgozó üzem működését Bátonyterenyén a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal kedden. Ennek oka, hogy a vállalat tulajdonosa, a dél-koreai SungEl Hitech Hungary Kft. helyi üzeme több ízben megszegte a működéssel és hulladékgazdálkodással kapcsolatos előírásokat.

A megyei kormányhivatal ez idáig összesen körülbelül 100 millió forintos büntetést szabott ki az üzemre; legutóbb júniusban 31 milliós, júliusban 50 milliós büntetést kapott, összesen pedig 6 alkalommal bírságolták meg a vállalatot. Az üzem működése egyébként sem mentes a botrányoktól: nemrég tűz ütött ki az üzemben, ami miatt a lakosság pánikba esett.

A céggel egyébként komoly gondok vannak: szigetszentmiklósi üzemüket szintén többször megbüntették a dolgozók veszélyeztetése miatt. A veszélyeztetés olyan mértéket öltött, hogy ott haláleset is történt egy komoly szabálytalanság következtében – az esetről portálunk is beszámolt.

A bátonyterenyei üzem újraindításának feltétele, hogy a cég biztosítsa a jogszerű üzemelés feltételeit. Ilyen például a túltárolt hulladékokkal kapcsolatos előírások betartása.

(444.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek