Árnyékkormány: Az új napelemeseket sújtó százszoros rezsiemelés az Orbán-kormány újabb durva megszorítása

Követelik, hogy a szakmai szervezetek bevonásával alakítsák át a tervet.

„Orbáni infláció, hétszeres rezsiemelés, extraprofitadó, élelmiszeradó, útdíjemelés, csok eltörlése. Már meg sem lepődünk, amikor újabb megszorítással bővül a lista”

– fogalmazott Kocsis-Cake Olivio szombati online sajtótájékoztatóján.

A környezetvédelmi ügyekért felelő árnyékkormánybiztos hangsúlyozta: Orbán Viktorék most a százszoros rezsiemeléssel álltak elő, amellyel az új napelemeseket sújtanák, miközben a kormány miatt a régi napelemesek számára sem fog megtérülni a milliós befektetés.

Az Árnyékkormány szerint ez megengedhetetlen.

Kocsis-Cake leszögezte:

„Követeljük, hogy a szakmai szervezetek bevonásával alakítsák át a tervet úgy, hogy senkit se érhessen hátrány az elszámolás során. Orbán Viktor megszorító politikája lassan mindannyiunkat elér,

mindannyiunk zsebét kifosztja az adóemelésekkel.”

A politikus hozzáfűzte: amíg Orbán marad, addig maradnak a megszorítások és csak kormányváltással lehet elérni, hogy végre az emberekről szóljon a kormányzás.

„Éppen erre készül a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány: a kormányváltás után letörjük az orbáni inflációt, és nem az árakat, hanem a béreket és a nyugdíjakat fogjuk emelni”

– mutatott rá a környezetvédelmi ügyekért felelő árnyékkormánybiztos.

Megjegyezte: az elmúlt 13 évben az Orbán-kormánynak nem számítottak a környezetvédelmi szempontok, elég csak az akkumulátorgyárakra gondolni.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek