Dobrev Klára: Baloldali fordulat nélkül akkumulátorgyártás vár a mai Magyarország fiataljaira (+videó)

Árnyékkormánya másképp képzeli az ország jövőjét.

Minden idők talán legnehezebb iskolakezdése a pénteki – fogalmazott Dobrev Klára szeptember 1-jén az online sajtótájékoztatóján.

Az árnyék-miniszterelnök hangsúlyozta: 13 évnyi Orbán-rendszer után rá sem lehet ismerni a hazai oktatásra. Óriási a pedagógushiány, több óra el fog maradni, Orbán Viktorék politikájának pedig már most látszanak a következményei – mondta a politikus.

Több szülő a magánoktatás mellett dönt, feltéve, ha anyagilag megengedheti, rengeteg gyermeknek azonban marad a tönkretett magyar oktatás, amelyből az akkumulátorgyárak felé vezet az út – hangsúlyozta az árnyék-miniszterelnök.

„Az ország milliárdos urai azt akarják, hogy tehetséggel, tudással és szorgalommal ne lehessen kitörni.

Nem kell nekik a művelt emberfő, mert a végén még visszakérdez, hogy biztosan jó irányba mennek-e a dolgok Magyarországon”

– mutatott rá Dobrev Klára.

Hozzátette: árnyékkormánya arra készül, hogy kormányváltás után szociáldemokrata fordulatot hajtson végre az oktatásban is. Mint mondta: szociáldemokratának lenni annyit tesz, hogy abban mérik egy kormány teljesítményét, milyen, mindenki számára egyformán elérhető, ingyenes állami szolgáltatást tud biztosítani többek között például az oktatásban.

Leszögezte:

olyan iskolát akarnak, amely minden gyermeknek egyformán megadja az esélyt a felemelkedésre,

ahol nem pénz kérdése, hogy mivé cseperedik a tanuló, és ahol minden diákról kiderítik, hogy miben tehetséges és hogyan viheti a legtöbbre a munka világában.

„Minden gyermekben benne van a tehetség!”

– emelte ki az árnyékkormány vezetője.

Dobrev Klára online sajtótájékoztatóján arra kért mindenkit, hogy gondolják végig, melyik út hova vezet, és milyen Magyarországot akarnak.

Olyan országot, ahol pár évtized múlva már csupán 6-7 millió magyar él, és egymással folytatunk keserves küzdelmet a megélhetésért, vagy olyan Magyarországot, amely Európában is versenyképes, valamint európai jólétet tud biztosítani minden állampolgárnak – vázolta fel a lehetőségeket a politikus, megjegyezve: a kérdés most dől el.

Mindemellett köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak, diákoknak, szülőknek, akik

a megfélemlítő légkör ellenére szót emelnek az oktatásért,

a csendben lévők félelmét pedig megérti. Úgy fogalmazott:

„Azt üzenem a hatalmasoknak, hogy az erőszakkal elért csönd, az nem beleegyezés, hanem az önkény és a zsarnokság csöndje. És az ő bukásuk lesz ennek a vége!”

(Dobrev Klára/Facebook)

Valódi Hírek