Vége: Egy év után végre beadta a derekát Orbán kedvenc bulvárlapja, mindenkitől bocsánatot kérnek

Most kénytelenek voltak bocsánatot kérni.

A Metropol nevű ingyenesen terjesztett napilap – ami a Bors és a Ripost mellett az Ómolnár Miklós vezette kormányzati bulvárdivízióhoz tartozik – több mint egy év után teljesítette a bíróság által kötelezően rá kiszabott bocsánatkérést.

A bírósági ítélet szerint a Metropolban Koldustérkép címmel közölt cikk „olyan mértékben volt kirekesztő a hajléktalan közösséggel szemben, hogy az őket ért jogsérelemről a nyilvánosság széles körét indokolt tájékoztatni” szúrta ki a media1.hu.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa megbírságolta 250 ezer forintra, valamint nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a Metropol szerkesztőségét tavaly júliusban. Az NMHH után a Fővárosi Törvényszék is kimondta:

törvénysértő módon írt kirekesztően a hajléktalanokról 2021-ben a kormánypropagandához tartozó lap.

Az Utcajogász Egyesület ennek ellenére két hete arról számolt be, hogy a Metropol szerkesztősége mostanáig nem teljesítette a bíróság ítéletét.

Végül a Metropol hétfői, augusztus 28-ai számában jelent meg az alábbi közlemény:

„A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa megállapította, hogy a Médiatartalom-szolgáltató a Metropol című nyomtatott sajtótermékben 2021. augusztus 25-én megjelent >>Olvasóink panaszai alapján: Itt a nagy koldustérkép! Hol zaklatják a kéregetők a járókelőket?<< című, valamint a METROPOL.hu internetes sajtótermékben szintén 2021. augusztus 25-én publikált

>>Olvasóink küldték: mutatjuk, hol zaklatják a kéregetők a járókelőket – itt a budapesti koldustérkép!<< című cikkek közlésével megsértette a kirekesztésre alkalmas médiatartalmak közzétételét tiltó törvényi rendelkezést, mert a fedélnélkülieket megbélyegezve, a velük szemben a társadalomban meglévő sztereotípiákat és ellenszenvet erősítve állította, hogy a budapesti közterületeken megjelent, a járókelőket zaklató, szervezett koldusbandák a hajléktalanok csoportjaiból jönnek létre”

Valódi Hírek