Szívszaggató: Balázsovits Lajos lánya felolvasta apja utolsó sms-ét, amit már nem tudott elküldeni

Megható pillanatok a Nemzet Színészének temetésén.

Kedden eltemették Balázsovits Lajost, a Nemzet Színészét a Fiumei úti sírkertben. A 76 éves korában tüdőbetegségben elhunyt művésztől családja és barátai vettek búcsút, komoly tömeg gyűlt össze.

A temetésen pályatársai közül jelen volt Bodrogi Gyula, Hernádi Judit, Körtvélyessy Zsolt, Molnár Piroska, és Pogány Judit, valamint Szinetár Miklós és felesége is. Mellettük Gyurcsány Ferenc, Szellő István és Vadai Ágnes is részt vett a búcsúztatáson.

Beszédet mondott Cserhalmi György, aki Balázsovitscsal közös emlékeit is megosztotta a résztvevőkkel. A szertartáson az elhunyt színművész lánya, Edit osztott meg eddig nem ismert, megrázó részleteket a színész halála előtti mozzanatokról. Megható pillanat volt, amikor felolvasta édesapja utolsó sms-ét, amit már nem tudott elküldeni barátainak:

Drága barátaim! Köszönöm a sok érdeklődést,

bocsássatok meg, most nem tudok válaszolni,

jelenleg a gyógyulásommal vagyok elfoglalva. Csók, Lali!

– írta Balázsovits Lajos közvetlenül a halála előtt, de üzenetét már nem tudta továbbítani.

Edit ezt követően elmondta: azok, akik apjával játszottak, sokszor nem tudták, milyen nagy a baj, mert az utolsó alkalomig bezárólag olyan lelkesen játszott a művész a színdarabokban. Mindemellett amikor elvették tőle a szereplési lehetőséget, akkor nagy fájdalmat érzett a színművész, és nem tudott túllépni a történteken, belülről marta őt az eset.

Azon az éjszakán is gyönyörű voltál, nem csak gyönyörű, de olyan voltál, mint egy igazi úr, fenséges, diszkrét, méltóságteljes. Úgy, mint amikor az életedben már meghaltál párszor. Persze nem igazából, de akkor is mindig így haltál meg, mint akkor, azon az éjszakán utoljára,

méltósággal, bátran, emelt fővel

– búcsúzott édesapjától Balázsovits Edit.

A búcsúztatáson a blikk.hu fotókat is készített, amelyeket >>ITT<< lehet megnézni.

Valódi Hírek