Leszámolás: Pintérék kirúgatták az állásából a kollégáiért kiálló pedagógust

Mintha nem lenne így is hatalmas tanárhiány.

Kirúgták polgári állásából a Momentum csepeli politikusát, miután felszólalt kollégái megfélemlítése ellen – közölte kedd délelőtti bejegyzésében Dukán András Ferenc. Dukán tanárként dolgozott, azonban a pedagógusdemonstrációkon vállalt szerepe miatt eltávolította őt az állásából a dél-pesti tankerület vezetője.

Bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

„Múlt héten a Fidesz sunyin kirúgatott a tanári állásomból, mert kiálltam meghurcolt kollégáimért. Borbély Lénárd és csapata pedig a közmédiával és a többi propagandával összefogva igazságtalanul lejáratna csepeli kisvállalkozóként, mert kimondtam az igazságot, azt, hogy rosszul vezeti a kerületet, és ezért elindulok ellene polgármester-jelöltként.

Két szenvedélyem van: a tanítás és a vendéglátás. Előbbit, a tanítást azonban nem folytathatom. Marosi Beatrix, a tankerületi vezetőm, a “főnököm”, sunyi módon, nyáron, levélben rúgott ki, pedig az elmúlt félévben többször kerestem, legutóbb személyes találkozót is kértem. Kirúgott, de a szemembe nézni, a kérdéseimre válaszolni nem mert.

Kirúgott, mert tudja, hogy december elseje óta azért nem tartom meg az óráimat, mert igazságtalanul elbocsájtott kollégáimnak még mindig nem szolgáltattak igazságot. Azért döntöttem az engedetlenség mellett, mert adott szavam mindig megtartom. Októberben nyilvánosan ígéretet tettünk több kollégámmal, hogy amennyiben valakit elbocsájtanak, azonnal határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdünk.

Tartottuk a szavunkat, de a legtöbben közülünk azóta felmondtak, esetleg a tiltakozás más módjait választották. Engem, az utolsót, aki még kitartott, a tiltakozás kezdete után több mint 250 nappal most elbocsájtottak.

Marosi Beatrix és Pintér Sándor jól tudta, miért tiltakoztunk. Mégis

cinikusan elfordították a fejüket, és most sunyi módon kirúgtak.

Persze a kordon mögé bújt hatalomnak semmi nem fáj. Nem fáj nekik egy tanár kirúgása. Nem fáj nekik könnygázzal és gumibottal támadni a diákjainkra. Nem fáj nekik elüldözni a pedagógusokat, tönkretéve ezzel az egész ország jövőjét.

Nekem viszont kevés ehhez mérhető fájdalomban volt részem életemben. Tíz éve vagyok a pályán, a tanítást, különösen az osztályomat pedig elmondhatatlanul szeretem. De nem hagyom megtörni magam, tovább küzdök a jobb Magyarországért, ahol az oktatás szabad és szolidáris.

Egy héten belül azonban nem csak a kirúgásommal kellett szembesüljek, hanem azzal is, hogy Borbély Lénárd csepeli polgármester és alpolgármestere,

megmozgatva még meglévő fideszes kapcsolataikat, lejáratást indítottak ellenem a propagandában.

Aki ismer tudja, hogy imádom Csepelt és a vendéglátást! A Perifericoban ez a kettő találkozik. Büszkék vagyunk rá, hogy főállásaink mellett, szerelemprojektként Csepelen létrehoztunk egy olyan kis pizzériát, amit az itt élők szeretnek, szívesen rendelnek tőlünk vagy látogatnak meg minket.

Az itt szerzett tudást és tapasztalatot, az etikus vállalkozói szemléletet mások is elismerték, két másik vendéglátóhely megnyitásában is részt vállaltam azóta. Borbély Lénárdot azonban ez nem érdekli. Nem érdekli, hogy egy lelkes csepeli kisvállalkozót próbál tönkretenni a hazugságokon alapuló lejáratókampányával, mert a cél számára egyértelmű, polgármester akar maradni mindenáron.

Tegyük rendbe a hazugságokat, és lássuk, mi az igazság velem kapcsolatban. Borbély Lénárd és társai úgy tűnik, csak cégem bevételével foglalkoznak lejáratóanyagaikban, és >>véletlenül<< összekeverték az árbevételünket a nyereséggel, ahogy

összekeverték az önkormányzati tiszteletdíjam bruttóját is a nettóval.

Nyilván Borbély Lénárd és haverjai olyan vállalkozásokhoz szoktak, ahol csak a bevételt kell lenyúlni, nincs kiadás. De egy valódi kisvállalkozónak kiadásai is vannak, különösen most, amikor a Fidesz rossz kormányzása miatt az infláció az egekbe szökött. A két cégből, társtulajdonos lévén, összesen kevesebb mint havi 100 ezer forint nyereség jut rám.

És egyébként ezt se vettük ki a cégekből, fejlesztésekre és stabil működésre fordítjuk a hasznot. Nem szeretnék ugyanis semmilyen extra profitot keresni a vállalkozásaimból, mert számomra nem ez, hanem a jó minőségű csepeli pizza és a baráti hangulatú vendéglátás a cél. Nem utolsó sorban pedig az, hogy fiataloknak olyan munkalehetőséget adjunk, ahol bevonjuk őket a döntések meghozásába és a közösen elért sikerből mindenki részesül.

Nem akarok mást mint igazságot tanártársaimnak és végre emberséges, őszinte önkormányzatot Csepelen. Továbbra is a csepeliek bizalmát kérem, mind pizzáinkkal, mind pedig politikai munkámmal kapcsolatban.

21. – A mi évszázadunk, a mi Csepelünk!”

(Dukán András Ferenc/Facebook)

FRISSÍTÉS:

Az esetre reagálva közleményt adott ki a DK csepeli polgármesterjelöltje, Paál Géza. Ebben a legnagyobb ellenzéki párt politikusa támogatásáról biztosította Dukán András Ferencet.

A Demokratikus Koalíció kiáll Dukán András Ferenc és minden egyes magyar mellett, akiket az Orbán-rendszer el akar hallgattatni. Nem hagyhatjuk, hogy bárkit a politikai nézetei, véleménye miatt kirúgjanak, üldözzenek és tönkre tegyenek. Csepel nem kér az orbáni elnyomásból, ezért mi, ellenzékiek, párthovatartozástól függetlenül a jövőben is fel fogunk sorakozni az Orbán-rendszer ellenfelei mellett, mert közös a célunk: Orbán Viktor kormányának leváltása.

– írta Paál Géza a lapunkhoz is eljuttatott keddi közleményében.

Valódi Hírek