Dobrev Klára: Visszaadjuk a bölcsődei támogatást a magyar családoknak, ha kormányra kerülünk (+videó)

Ebből az összegből megoldhatják a kisgyermekek elhelyezését, amíg nincs mindenkinek biztosítva férőhely.

Kormányra kerülésük esetén visszaadják Dobrev Kláráék a bölcsődei támogatást a magyar családoknak – jelentette ki az árnyék-miniszterelnök csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Dobrev hangsúlyozta: egy kormány teljesítményét szociáldemokrataként úgy mérik, hogy milyen szolgáltatásokat tud nyújtani az állampolgároknak. Tisztességes egészségügy, tisztességes oktatás, tisztességes szociális rendszer, tisztességes nyugdíjrendszer – sorolta Dobrev Klára.

„Az Orbán-kormány gyengeségének egyik legbiztosabb jele az, ahogy leépül minden, amihez köze van a kormánynak és köze van az államnak”

–mutatott rá a politikus.

Mint mondta, súlyos összegeket kell otthagyni a magánegészségügyben a gyógyulásért. Sőt, a gyermekeink versenyképes tudása is rengeteg pénzbe kerül, hiszen szaktanárok hiányában magántanárhoz kell fordulni – fogalmazott az árnyék-miniszterelnök.

Hozzátette: legutóbbi bizonyíték, hogy a bölcsődei helyeket sem tudja biztosítani az állam, ráadásul azt a pénz is elvette a családoktól, amellyel ők maguk tudták volna megoldani a kisgyermekek elhelyezését.

„Gyenge állam, gyenge kormányzás, gyenge miniszterelnök”

– mutatott rá Dobrev Klára.

„Mi, szociáldemokraták tudjuk a dolgunkat: erős államot szeretnénk, erős kormányt, amely képes megvédeni az embereket, biztosítja az egészségügyi ellátásokat, biztosítja a tisztességes oktatást, és igen, minden gyermek számára biztosítja a bölcsődei férőhelyet”

– emelte ki az árnyék-miniszterelnök.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek