Baj van? Sarka Katának ki kellett szállnia az egyik cégéből – feltűnt egy titokzatos új tulajdonos

Úsznak a pénzben Sarkáék.

2021. augusztus 6-án jegyezték be 3 millió forintos alaptőkével a BLTN Expansion Kft.-t, amely tevékenységi köre alapján ingatlan-adásvétellel foglalkozik. A cég többségi tulajdonosa az alapításkor a Reál-boltlánc mögött álló Reál Hungária Kft.-ben is érdekelt Ráthonyi család érdekeltségei közé tartozó Alaszka Investments Kft. volt, míg Sarka Kata kisebbségi részesedéssel tűnt fel a vállalkozásban.

A BLTN Expansion alapítása óta nem bonyolított forgalmat, nullás árbevétellel működött, míg eredményként minimális veszteséget, 700 ezer forint körüli mínuszt termelt mindkét működési évében. A cégnek így kötelezettségei sincsenek, a tőkéből pedig tudják a veszteségeket – hívta fel a figyelmet az mfor.hu.

Ám még ennél is érdekesebb, hogy a céginformációs adatbázisból kiderült, Sarka Kata és az Alaszka Investments július 28-án szállt ki a cégből, a tulajdonos pedig az a Ráthonyi Zoltán lett, aki egyébként az Alaszka Investments Kft.-ben is cégjegyzésre jogosult, és nem mellesleg

Vajna Tímea vőlegénye.

Megjegyezték, a Ráthonyi család érdekeltségébe tartozik az a Buno Investments Kft. is, amely a Buno Kft. társtulajdonosa, amely cég Vajna Tímea utolsó magyarországi érdekeltségét üzemelteti, a Kempinski oldalában működő Nobu japán éttermet.

A 2022-ben 1,6 milliárd forintos árbevételt, valamint 201 millió forintos adózott eredményt elért vállalkozás busás osztalékot fizetett: a tulajdonosok – az 51 százalékot birtokló AV Investments Kft., amelyben Vajna Tímea is érdekelt és a 49 százalékot jegyző Buno Investments Kft. – mintegy

156 millió forintot szavaztak meg.

De Sarka Kata számos más cégben is tevékenykedik, és annak ellenére, hogy a BLTN Expansion Kft. már a múlté, az üzletasszony cégbirodalma változatlanul megmaradt. A Rogán-Gaál Cecíliával közös Nakama & Partners Kft. leginkább reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik, de érdekelt még többek között a Mikulásgyár, a Rakonczai Piano Live, a Magyarország Szépe verseny és a FemCafe Inspiráló Nők Estjének lebonyolításában is. A cég 2022-ben 333,7 millió forintos árbevétel mellett 14 millió forintos nyereséget termelt, azonban

Sarka Katáék még így is 125 millió forintos osztalékot utaltak ki maguknak.

Sarka Katának szintén közös tulajdona Rogán-Gaál Cecíliával a Top News Hungary is, amely 2021-ben horribilis,

1,3 milliárd forintos osztalékot produkált,

2022-es beszámolóját a cég viszont a lap cikkének elkészültéig még nem adta le, annak ellenére, hogy május végén volt erre a határidő.

Megjegyezték, Sarka Kata nevéhez köthető végül az ingatlan-adásvétellel foglalkozó Smart Development Kft. is, ebben a cégben ügyvezetőként tevékenykedett, a vállalkozás tulajdonosa pedig a Seychelles-szigeteken bejegyzett SMT DEV Ltd. A Smart Development 2022 szeptembere óta végelszámolás alatt áll.

Valódi Hírek