Most telt be a pohár: 30 év után felmondott, és beállt buszvezetőnek egy népszerű pedagógus

Július óta már nem tanít, hanem inkább a volán járatait vezeti a pedagógus.

„Harminc éven át dolgoztam tanárként, és a párom dolgozott buszon, az ő hatására váltottam”

– mondta Baranyi Ildikó pedagógus a sonline.hu-nak.

Ugyan a portál konkrétan nem említi meg, hogy mi állhat Baranyi Ildikó döntése mögött, azonban nehéz nem összefüggésbe hozni a történetét azzal, hogy az Orbán-kormány státusztörvénye miatt több száz tanár mondott fel a közelmúltban. Egy fizikatanárból például sírásó lett, de a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) egykori vezetője, Szűcs Tamás is buszsofőrként folytatja „karrierjét„.

Mint megírtuk, a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérum szerint nincsen tanárhiány Magyarországon, sőt. Ugyanakkor mindezt cáfolta – a kormány által létrehozott –, Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke hangsúlyozta: ezres nagyságrendben hagyják el a pályát a pedagógusok az Orbán-kormány státusztörvénye miatt.

Baranyi Ildikó elmondta: nagyon szeret tanulni, így örömmel vállalta az új kihívást. Arról is beszélt, hogy miután megszerezte a jogosítványt, a helyi járaton kezdett dolgozni.

„Nagyon szeretek vezetni, menni, uralni a gépet, a mérete ellenére nagyon finoman lehet vele játszani, ez nagyon izgalmas”

– mondta az egykori pedagógus.

Kapcsolódó:

Meglepő csörte: Hirtelen nekiment Pintéréknek a Fidesz-kormány által létrehozott szervezet elnöke

 

Valódi Hírek