Juszt László szerint nagy a baj, ha Orbán már hazudni sem meri a jólétet

Beszólt az újságíró.

Fogást talált Orbán Viktoron (mondjuk nem nehéz) Juszt László. Az újságíró szerint a miniszterelnök megint előadta a szokásos parasztvakítását, és fényezni próbálja a lehetetlen.

A Facebookon közzétett írását változtatás nélkül tesszük közzé:

„HOPPÁ! Nagy a baj, ha már hazudni sem meri a jólétet!

»Akár eshet is a magyarok fizetésének értéke az idén, bár az év végére a reálbérek és a növekedés tekintetében >>egy pozitív nullát<< szeretnék elérni – mondta Orbán.

Mindezt azután, hogy néhány hónapja, a költségvetés módosításakor még másfél százalékos gazdasági növekedéssel számolt idén.

»A nullánál nagyobb számokat pozitív, a nullánál kisebbeket negatív számoknak nevezzük. Így a nulla az egyetlen szám, ami se nem negatív, se nem pozitív.« Ezt azért másoltam ide az értelmező szótárból,

mert Orbán megint csak fényezni próbálja a lehetetlent.

A közgazdaságtan ezt a fogalmat »pozitív nulla« nem ismeri. Akkor szokták mégis használni, ha szégyen kimondani, hogy 0,1 vagy 0,2 százalékos a növekedés. Szóval ez is a szokásos Orbán-féle parasztvakítás.

Persze az is lehet, – nála ez sem kizárt – hogy a vércsoport meghatározással keverte. Ha nem a sorsunkról lenne szó, azt mondanám nevetséges. Megjegyzem, egy diktátor gyengeségének és/vagy bukásának előszele, ha kinevetik.”

Valódi Hírek