Súlyos videó: Színpadra lépett a sze*botrányhős Borkai Zsolt – elképesztő műsort adott elő

Ezzel mindenkit meglepett.

Szokatlan dolgok történtek a győri Augusztus 20. Fesztiválon, ugyanis az esemény fő attrakciója és egyben meglepetésvendége is a visszatérésére készülő Borkai Zsolt volt, akinek eredetileg azt a szerepet szánták, hogy felkonferálja a NOX zenekart. Viszont Borkai élve a lehetőséggel, – most először élőben, közönség előtt – bejelentette: újra elindul a polgármesteri székért.

A Telex tudósításából kiderült, a közönség soraiból volt, akiket mindez nem különösebben érintett meg, és közömbösen fogadták a hírt, ugyanakkor az is kétségtelen, hogy hangos üdvrivalgás is hallatszott a korábban sze*botránya miatt távozni kényszerülő politikus bejelentése után.

A helyszínen összegyűlt több száz fős tömeg feltehetően a NOX együttest várta Győr-Gyárváros ünnepi rendezvényén, amelynek szervezője egyébként Hajtó Péter, a helyi önkormányzati képviselő volt. Hajtó pedig egészen idáig a Fidesz frakció soraiban ült, viszont azok után, hogy idén februárban Borkait díszpolgári címre javasolta, viszonya megromlott Dézsi Csaba Andrással, Győr jelenlegi polgármesterével, de többekkel is összetűzésbe került a városvezetésben, valamint a frakción belül is.

Hajtó azóta független képviselőként tevékenykedik, és leginkább Borkai Zsolt Facebook-posztjainál bukkant fel kommentelőként.

Mindennek tükrében nem nagy meglepetés, hogy Borkai Zsolt három és fél év elteltével Hajtó Péter rendezvényén debütált a nyilvánosság előtt. Borkai korábban már többször is megszólalt visszatéréséről a sajtóban, ám most hosszú idő után arra is sor került, hogy Borkai a szavazói előtt lépjen színpadra.

„Régen találkoztunk!”

– csapott bele a „nagy visszatérő” Borkai, akit amúgy – hívták fel a figyelmet – Hajtó nyitóbeszéde után is taps fogadott. A visszavonulását és annak okát letudta annyival, hogy

„talán mindenki tudja, volt egy kis szünet az életemben”.

Visszatérésével kapcsolatban pedig úgy fogalmazott:

„Azt gondolom, ez a szünet után, talán azért, mert látom és érzem azt a szeretetet, amit önök adnak az én irányomba, döntöttem úgy, hogy el fogok indulni a választásokon. És bízom abban, hogy támogatni fognak.”

Borkai kijelentéseit erőteljes ováció kísérte, ugyanakkor az is látható a felvételen, hogy a közönség egy része értetlenül szemléli az eseményeket.

Minderről videó is készült, amelyet maga Borkai Zsolt osztott meg Facebook-oldalán:

(Borkai Zsolt/Facebook)

Valódi Hírek