Itt a vége, nincs tovább: Üzent a debreceni városvezetés, miután a kormány előrukkolt egy újabb beruházással

Ennyi volt.

Megírtuk, hogy újabb kínai beruházás érkezik Debrecenbe: a Ningbo Zhenyu Technology nevű vállalat hoz létre egy 65,9 millió dolláros – mintegy 23 milliárd forintos – gyárat a városban.

A debreceni polgármesteri hivatal már korábban is cáfolta a hírt, miszerint az üzemben akkumulátorokat fognak előállítani. Közleményük szerint jelenleg egy alumíniumhéjakat és -fedőlapokat, valamint elektromos járművekhez motoros precíziós lyukasztott és rovátkált fémalkatrészeket gyártó vállalatról van szó.

A debreceni önkormányzat a napokban ismét megcáfolta az értesüléseket, a 444.hu-nak úgy nyilatkoztak:

„A híradásokban szereplő kínai központú NingBo ZhenYu Technology Co., Ltd. az álhírekkel ellentétben nem akkumulátorgyár, hanem alumíniumhéjakat és fedőlapokat, valamint elektromos járművekhez motoros precíziós lyukasztott és rovátkált fémalkatrészeket gyártó vállalat.”

Hozzáfűzték:

„A város ipari infrastruktúrája a következő időszakban is

kizárólag a már bejelentett és épülő üzemek kiszolgálására lesz elegendő,

valamint ezen cégek kisebb léptékű mukahelyteremtő beszállítóinak fogadására.”

Márpedig a korábban belengetett beruházások körül így is akad bőven probléma: a CATL éppen a gyárterületének csökkentését tervezi a sorozatos demonstrációk miatt. A döntést a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal hozza meg a módosítási kérelem benyújtásától számított 60 napon belül. A dokumentum szerint a projekt 277 ezer négyzetméteres alapterületét 240 ezerre csökkentenék, vagyis a gyár területe körülbelül 13 százalékkal kisebb lenne.

Kapcsolódó cikkek:

Videóval: Zúgott a „Mocskos Fidesz!” Debrecenben

https://nyugatifeny.hu/2023/07/29/megrazo-tragedia-lebenult-egy-munkas-a-debreceni-akkumulatorgyar-epitkezesen-video

Valódi Hírek