Kiderült, Orbánék hova csorgatják el a közpénzt: Összevissza repkednek a milliárdok

Úsznak a lóvéban.

Megírtuk, hogy a fideszes káderképzőként számontartott Mathias Corvinus Collegium (MCC) rengeteg támogatást kap a kormánypártoktól.

Rögtön a 2022-es választások után be is jelentették, hogy a Gellért-hegyen gigantikus épületet kaphat az „alapítvány”. De ez még nem minden: 2021-ben rátették a kezüket a debreceni Aranybika szállóra is.

Az „elitképző” körüli furcsa lépés országos botrányt váltot ki, ugyanis az MCC-t működtető Tihanyi Alapítvány 2020-ban vált közérdekű vagyonkezelő alapítvánnyá. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes javaslatára az akkor is fideszes többségű Országgyűlés mintegy 500 milliárd forint értékű vagyonhoz juttatta azOrbán Viktor politikai igazgatója vezette intézményt.

A Magyar Hang szerint, Orbánék azért tőkésítették fel az MCC-t, illetve sok más „baráti vezetésű” magánalapítványt, mert a választási vereségre készülve így akarták félretenni a közpénzt.

Tavaly csak a fizetésekre 6,7 millárdot költöttek.

Legutóbb pedig az a hír járta be a hazai sajtót – és háborította fel a nyilvánosságot–, hogy az MCC megvásárolta a legnagyobb magyarországi könyvkiadót, a Librit.

Valódi Hírek