Végre megszólaltak Lázárék az újabb bezárásokról: Ezt tervezik a vasútvonalakkal

Erre számíthatnak a vonattal közlekedők.

Megírtuk, hogy augusztus 1-jével 10 vasútvonalat zárt be a MÁV – az érintett szakaszokon immár 12 napja nem járnak személyvonatok. A szakszervezetek nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz, több érintett település is szót emelt a döntés ellen. A Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet szerint a járművek alkalmatlansága miatt történtek a bezárások.

A felvetés nem alaptalan, pár hete egy súlyos baleset borzolta a kedélyeket: egy motorvonat hűtővize felforrt, a kiáramló gőz miatt több utas égési sérüléseket szerzett.

A szakszervezetek a bezárásokkal kapcsolatban hangsúlyozták, hogy a döntés szembemegy az Orbán-kormány „vidékbarát politikájával”, Lázár Jánosék intézkedése

nem megoldás, csupán pótcselekvés.

Friss értesülések szerint azonban az Építési és Közlekedési Minisztérium újabb bezárásokat tervez. Az iho.hu – amely elsőként értesült a korábbi 10 vasútvonal bezárásáról is – kérdéseket küldött az illetékes tárcához.

Eközben az ATV Híradója is felkereste Lázár János minisztériumát: utóbbi közlése szerint a szóban forgó 7 vasútvonal bezárásáról még nem határoztak, majd a korábban bejelentett, már szüneteltetett vasútvonalak próbaidőszaka alatt,

a tapasztalatok alapján döntenek.

A már kiesett vasútvonalakon buszok biztosítják a tömegközlekedést, előreláthatólag erre a sorsra jutna a már említett 7 vasútvonal is, de a döntésre az információk szerint év vége körül kell számítani.

Valódi Hírek