Rossz hírt kapott Lázár János: Itt az újabb „rekord” – tömegével vándorolnak ki a magyarok Ausztriába

Magyarország adja a legtöbb dolgozót az országnak.

Júniusban már 124 718 magyar dolgozott Ausztriában. Így pedig már Magyarország adja a legtöbb dolgozót az osztrákoknak, ugyanis Ausztriában minden nyolcadik külföldi munkavállaló magyar állampolgár – írta a Világgazdaság az osztrák társadalombiztosító adatai alapján. Felhívták rá a figyelmet, hogy

már egy Győr méretű város lakossága dolgozik Ausztriában.

Ebben a hónapban csak Bécsben 21 475 magyar dolgozott. Májushoz képest júniusban összesen több mint 22 ezer fővel nőtt az Ausztriában munkát vállaló külföldiek száma, amelyből mintegy ötezren magyarok. Hozzátették, ennek egy részét viszont a szezonális munka teszi ki.

Júniusban valamivel több mint egymillió külföldi dolgozott az országban. Mint a szakportál kiemelte:

a 125 ezer körüli számmal Magyarország adja a legtöbb dolgozót Ausztriának.

Hasonló számokat csak a németek produkáltak az osztrák munkaerőpiacon. 123 301 német állampolgár van jelen az országban, ugyanakkor például Romániából már csak 83 701-en vándoroltak ki dolgozni.

Ebből az apropóból felidézzük Lázár János miniszter emlékezetes akcióját 2018-ból, amikor is Facebook-oldalára feltöltött szívfacsaró zenei aláfestésű videójában Bécsből bejelentkezve arról tájékoztatott, hogy a városban szörnyű állapotok uralkodnak, és mindent elleptek a „bevándorlók”.

Lázár különös videója a mai napig fellelhető közösségi oldalán:

(Lázár János/Facebook)

Valódi Hírek