Kegyetlenül letarolta Oszvald Marika otthonát a hétvégi vihar

Mentik a menthetőt.

Oszvald Marika éppen Sopronban tartózkodott a kollégáival, amikor a brutális szelet és a szakadó esőt tapasztalták. A színésznő gödöllői nyaralójában hatalmas károk keletkeztek.

„Szombat délelőtt hívott a szomszédom, hogy az egész környéken nagy a baj, pusztító erejű vihar tombolt. Az én házamat, udvaromat sem kímélte a szél, féltettem az üvegborítású medencét, a csodálatos virágaimat, az egész kertet, amiben annyi, de annyi munkám van…

Vasárnap hajnal négykor értem haza, a hajnali félhomályban is láttam a pusztítást, de aludnom kellett néhány órát, hogy elkezdjem a kármentesítést. Négy órát adtam magamnak, tovább nem is tudtam volna aludni jó szívvel.

Hát reggelre se lett jobb a látvány, mindenfelé letört ágak, a medencére dőlő, kitört akácfák. Hívtam segítséget, azóta is dolgozunk, nagy a kár. De nem panaszkodom, mert mások sokkal rosszabbul jártak.

40 órája nincs áram, így nehezebb menteni a menthetőt, de mindent megteszünk.

Mondjuk a fridzsiderem leolvadt, minden mehet majd a kukába. De sebaj! Ezek pótolható dolgok, a lényeg, hogy nem történt tragédia!”

‒ mondta a művésznő.

A hétvégén brutális viharok csaptak le országszerte. A katasztrófavédelemhez több mint 2000 bejelentés érkezett. Egy Zala vármegyei településen harmadfokú árvíz veszély alakult ki, Vas vármegyei Gosztonyban pedig csónakkal mentették a helyieket.

(Bors nyomán)

Valódi Hírek