Katasztrofális állapotok: Harmadfokú árvízveszély van egy Zala vármegyei településen (+videó)

Elképesztő.

Megírtuk, hogy hatalmas pusztítást végeztek a szombati viharok országszerte. Az egyik Vas vármegyei településen csónakkal mentették a lakókat.

Mindeközben a Zala megyei Murakeresztúron harmadfokú árvízveszélyt okozott az ítéletidő. A település polgármestere a Facebookon jelentkezett be.

„Délelőtt 10 óra óta harmadfokú árvízveszély van a Murakeresztúron. Tislerics Antal képviselővel, a Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltók parancsnokával folyamatosan ellenőrizzük a terepet, hogy közbe tudjunk avatkozi, ha baj lenne.

A Katasztrófavédelem munkatársai azonban úgy látják, nálunk nem lesz szükség különleges intézkedésekre, pedig a Mura rekord közeli magasságban, 500 cm környékén fog Murakeresztúrnál tetőzni.

Ilyenre utoljára 2014-ben, a nagy árvíz idején volt példa. Szerencsére azonban településünk határában a megmagasított gátrendszer bírja a nyomást.

Tótszerdahelyen és Molnáriban azonban nem ilyen jó a helyzet, ott homokzsákokkal kell támogatni a védművet, hogy ne legyen nagyobb baj.

A homokot Keresztúrról viszik a mai nap folyamán is kamionokkal, ezért növekedett meg vasárnap a teherautó forgalom a településünkön. Mi a hatóságokkal szoros együttműködésben továbbra is figyelemmel kísérjük az áradást, és ha szükség lesz rá, besegítünk a szomszéd települések védekezésébe is”

– írta Polgár Róbert.

Valódi Hírek