200 kilométer per órával száguldozott a sofőr: A rendőri felszólítás ellenére is továbbhajtott (+videó)

Az ügyészség közleménye választ ad néhány kérdésre.

Őrizetben van a férfi, aki augusztus 1-jén a rendőri felszólítás ellenére sem állt meg autójával, majd többször a hatóság szolgálati gépjárműjének ütközött egy forgalmas Pest vármegyei autóúton – írta az ügyészség szerdán.

A gyanú szerint a rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak, amely során hangjelzéssel és fényjelzéssel próbálták megállítani a sofőrt, aki ezeket figyelmen kívül hagyta, sőt,

200 km/órával száguldozott tovább.

Eközben megérkezett az erősítés, a hatóság emberei két szolgálati gépjárművel próbálták megállítani a férfit, aki menekülés közben összeütközött az egyik rendőrautóval – utóbbi a leállósávba sodródott.

Ezután a másik szolgálati járművel párhuzamosan haladt, sőt, nekikormányozta az autót, ám a rendőri manőverezés következtében a beton sávelválasztónak hajtott, bal első kereke kiszakadt.

Végül a leállósávba kormányozta a járművet, ahol a rendőrök szolgálati fegyverével találta szemben magát. A hatóság emberei kihúzták az elkövetőt a gépjárműből, miközben

a férfi azt kiabálta a rendőröknek: „megdögletek”.

A férfi csuklóján kattant a bilincs, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre előállították.

Mint kiderült, a sofőrt korábban eltiltották a járművezetéstől.

Hivatalos személy elleni erőszak miatt, közúti veszélyeztetés miatt, valamint az eltiltás hatálya alatti vezetés miatt hallgatták ki.

Az autós üldözésről felvétel is készült, amelyet a Bp-i Autósok nevű YouTube csatornán is megosztottak. Íme az akció:

A Borsnak nyilatkozott több szemtanú is az esetről. Mint mondták,

„a sofőr nem nézett bármit is, mert nagyon ment”.

Egy másik szemtanú szerint a rendőrautó és a Mercedes eleje is összetört, de nem volt súlyos a sérülés. Véleménye szerint az autót külföldről hozhatták be. Elmondta: sportülés, dupla kipufogó látszott, így valószínűleg az autó „megy, mint a veszedelem”.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek