Kitört a diplomáciai háború: Menczer beleállt a Szijjártót kritizáló szlovák külügyminiszterbe

Elmondta kötelezőt, amit ilyenkor kell.

Megírtuk, hogy a szlovák külügyminiszter alaposan helyrerakta Szijjártó Pétert. A szlovák külügyminiszter a Twitteren reagált arra a videóra, amelyben Szijjártó azt állítja, hogy az EU szerint az orosz-ukrán háború még négy évig folytatódni fog.

Miroslav Wlachovský azt is írta, hogy ő nem emlékszik olyan vitára, ahol azt mondták volna, a háború még négy évig folytatódik, szerinte a háború akár holnap véget érhet. A szlovák külügyminiszter úgy véli, a probléma nem az EU, hanem Oroszország.

Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára reagált a szlovák külügyminiszter szavaira.

„Én nem emlékszem olyan vitára, ahol azt mondtuk volna, a háború még négy évig folytatódik”

„Wlachovsky miniszter úrnak vagy rossz a rövid távú memóriája – és ez a jóindulatú feltételezés – vagy hazudik.

Ugyanis az EU-s külügyminiszterek a legutóbbi tanácskozáson azt a javaslatot vitatták meg, amely szerint a következő 4 évben évente 5 milliárd eurót kellene költenünk arra, hogy az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat finanszírozzuk.

A szlovák külügyminiszter a javaslatot nem ellenezte. Kérdés: ha a következő 4 évben nem lesz háború, miért kellene fegyverszállítmányokat finanszírozni⁉️⁉️ A magyar álláspont változatlan: mi azonnali tűzszünetet és békét akarunk!”

– írta Menczer Tamás a Facebookon.

Valódi Hírek