Nagy Mártonék bejelentették: Rengeteg új ember állt munkába Magyarországon

Repesnek a boldogságtól.

A kormány a háború és szankciók sújtotta nehéz gazdasági helyzetben is mindent megtesz a munkahelyek megvédése érdekében

állította Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pénteki közleményében. Ő azt kommentálta, hogy a KSH adatai szerint egy év alatt a Covid-időszak lezárultával 51 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, így júniusban már 4 millió 766 ezer fő dolgozott hazánkban.

A kormány intézkedései tehát nemcsak megvédték, hanem tovább növelték a munkahelyeket, soha ennyien még nem dolgoztak Magyarországon

– állította az államtitkár. Eközben a munkanélküliek aránya 3,8 százalékot ért el – fűzte hozzá.

Elmondása szerint az EU-ban Magyarországhoz képest másfélszer magasabb (?) a munkanélküliség szintje, Görögországban és Spanyolországban pedig meghaladja a 10 százalékot.

Az államtitkár azt mondta: a kormány célja a munkahelyek és a családok megvédése. Hozzátette, ehhez helyre kell állítani a gazdasági növekedést, és meg kell őrizni a magas beruházási aktivitást.

E célok elérése, továbbá a versenyképesség megerősítése érdekében a kormány gazdaságvédelmi akciótervet fogadott el. A kormány áramárplafont vezetett be, és kiszabadította a vállalkozásokat a fixáras áramszerződésekből, 650 ezer forintra emelte a SZÉP-kártya kedvezményes keretét.

Emellett a kkv-kra kiterjesztett kamatstop bevezetésekor 60 ezer, jelenleg pedig mintegy 28,5 ezer vállalkozást véd meg a magas kamatoktól – magyarázta az államtitkár. A munkahelyek és a családok megvédését szolgálja továbbá a 6 milliárd forintos kerettel augusztus 1-től elinduló Vállalkozó Start II. program is – írta közleményében az államtitkár.

(MTI)

Valódi Hírek